Başkent’te Lida denetimi

Güncelleme Tarihi:

Başkent’te Lida denetimi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2007 00:00

ANKARA Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, satışı durdurularak piyasadan toplatılması yönünde karar alınan zayıflama ilacı "Lida"ya yönelik olarak eczaneler ve aktarlarda denetimlere başladı.

Ankara Tarım İl Müdürlüğü’ne bağlı teknik elemanlardan oluşan sekiz ekip, satışı durdurularak piyasadan toplatılmasına karar verilen "Lida" adlı ilaca ilişkin, Tunalı Hilmi Caddesi’ndeki eczane ve aktarları denetledi.

SIKI DENETİM : Denetimlere katılan Ankara Tarım İl Müdürü Mustafa İslamoğlu, zayıflama ilacı olduğu ifade edilen ve içinde sibutramin adlı etken madde olduğu belirtilen bu ürünlerle ilgili olarak müdürlüklerinin 1 Eylül itibariyle denetimlere başladığını söyledi. Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün 3 Eylül tarihli talimatı sonrasında da bu ürünlerin satıldığı eczaneler, ecza depoları ve aktarlarda denetimleri yoğunlaştırdıklarını anlatan İslamoğlu, 5 Eylül itibariyle 218 işyerinde denetim gerçekleştirildiğini bildirdi. Bu işyerlerinde toplam 63 adet Lida’nın bulunduğunu ifade eden İslamoğlu, ilacın bulunduğu her bir işyerinden birer numune aldıklarını, geri kalan ilaçları da yeddiemin olarak işyeri sahiplerine teslim ettiklerini ve tutanak tuttuklarını kaydetti.

FİRMALARA TEBLİĞ : İslamoğlu, ithalat ve dağıtım faaliyetinde bulunan firmaya da ürünlerini pazardan çekmeleri ve kendilerine bilgi vermeleri konusunda gerekli tebliğde bulunduklarını söyledi. İslamoğlu, aktarların hiç birisinde "Lida"nın bulunmadığını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!