Başkent sanatına yeni bir nefes

Güncelleme Tarihi:

Başkent sanatına yeni bir nefes
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2010 00:00

Malltepe Park Alaeddin Çağlar Konser ve Tiyatro Salonu’nun kapılarını sanatseverlere açmaya hazırlanan Çağlar Müzik Kursu Genel Sanat Yönetmeni Ergün Çağlar, “Ankara’nın bir Başkent olarak yeterli sahneye sahip olmadığını düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

ÇAĞLAR Müzik Kursu 250 kişilik Malltepe Park Alaeddin Çağlar Konser ve Tiyatro Salonu’nun kapılarını sanatseverlere açıyor. 14 Şubat Pazar günü açılması planlanan salon Başkent seyircisini çeşitli etkinliklerle karşılamaya hazırlanıyor.
Malltepe Park Alışveriş Merkezi’nde bulunan Alaeddin Çağlar Konser ve Tiyatro Salonu’nun açılışına, Devlet Opera ve Balesi Müdürü Erdoğan Davran, Devlet Opera ve Balesi Konzertmeisteri Tayfun Bozok, Çankaya İlçe Eğitim Müdürü Haluk Saydan, Devlet Opera ve Balesi Koordinatörü Mustafa Alparslan, Devlet Opera ve Bale Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan ve Devlet Opera Balesi Orkestra Şefi Mustafa Erdoğan gibi isimler katılacak.
Kapımız herkese açık
Kurumun Genel Sanat Yönetmeni Ergün Çağlar “Ankara yeni bir sahneye ev sahipliği yapıyor. Bu sahneyi Başkent’e kazandırmaktan mutluluk duyuyorum. Ankara’nın bir Başkent olarak yeterli sahneye sahip olmadığını düşünüyorum” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:
“2004 yılından beri yapmış olduğumuz etkinliklerde bunun sıkıntısını çok fazla hisettik. Şimdi kapılarımız hem Çağlar Müzik Kursu etkinliklerine hem de dışarıdan katılmak isteyen tiyatro, oda müziği, oda orkestrası, resital gruplarına ve tüm sanatçılara ardına kadar açık. Amacımız, daha çok amatör ruhu profesyonelleştirmek. Kurmuş olduğumuz Çağlar Çocuk Tiyatrosu’yla bu yıl Pamuk Prenses, Kül Kedisi, Kırmızı Başlıklı Kız, Bremen Mızıkacıları gibi çocuk oyunlarımız küçük seyircileriyle buluşacak. Çağlar Tiyatrosu da Hababam Sınıfı, Çatı Katı, Balayı adlı oyunlar ile büyüklere gösterim yapacak.
Bu etkinliklerin yanı sıra her pazartesi sanat günü projesini hayata geçirmek istiyoruz. İsteyen her sanatçı ve sanatçı adayı arkadaşımızı bekliyoruz. Ayrıca ben de 14 Şubat sevgililer gününe özel açılış konserinde seyirci karşısına çıkacağım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!