Başkent rekoru kıracak

Güncelleme Tarihi:

Başkent rekoru kıracak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2017 14:31

İki kulüp transfer konusunda uzlaşı sağlarken, Senegalli oyuncu ile İngiliz ekibi arasındaki görüşmeler son aşamaya geldi. Mor-sarılar, Temmuz ayının ilk haftasına kadar transferin sonlandırılması yönünde süre tanıdı.

Haberin Devamı

Osmanlıspor, Senegalli oyuncusu Badou Ndiaye’nin transferi konusunda İngiltere’den bir kulüple ön sözleşme yaparken, transferin sonuçlanması durumunda, oyuncu için ödenecek bonservis bedeli Ankara’nın da rekoru olacak. Senegal Milli Takımı’nda da forma giyen 26 yaşındaki orta saha oyuncusunu transfer etmek için İngiliz ekibinin Başkent ekibine 8 milyon 750 bin sterlin (yaklaşık 40 milyon lira) ödeyecek.
Osmanlıspor bu teklifi kabul ederken, iki kulüp arasında ön sözleşme imzalandı. Avrupa ekibinin, Ndiaye ile anlaşması durumunda transfer resmiyet kazanacak. Başkent temsilcisi, oyuncuya başka teklifler de olduğunu ileri sürüp, Temmuz ayının ilk haftasına kadar transferin sonlandırılması yönünde süre tanıdı.

OSMANLISPOR 350 BİN EURO’YA ALDI

Osmanlıspor, Ndiaye’yi 350 bin avro bonservis bedeli karşılığında, 3 taksit ödeme planıyla Norveç’in Bodo Glimt takımından transfer etti.
Ndiaye, Osmanlıspor’da görev yaptığı iki sezonda Spor Toto Süper Lig’de 59 maça çıkarken 17 gol, 6 asistlik performans sergiledi.
Osmanlıspor’da ortaya koyduğu performansla transfer dönemlerinde büyük takımların gündemine gelen Ndiaye ile bu sezon bitimiyle birlikte Trabzonspor ciddi şekilde ilgilenmiş ve oyuncuyu transfer edebilmek için bonservis bedeli artı futbolcu formülünü devreye sokma girişiminde bulunmuştu.
Orta alanda görev yapan ve özelikle hücuma dönük yapısı ile dikkatleri üzerinde toplayan tecrübeli futbolcu, takımının bu sezon ilk kez mücadele ettiği UEFA Avrupa ligi macerasındaki çıkışı ile piyasasını yükseltmişti.

Haberin Devamı

GEREMİ 5 MİLYON DOLARA REAL’E GİTTİ

Ankara’dan özellikle üç büyüklere oyuncu transferi sık sık yaşanırken, bu konuda en büyük kazancı sağlayan takım Gençlerbirliği oldu. Kırmızı-siyahlılar, bunun yanında Kamerunlu oyuncuları Nijitap Geremi’yi, 5 milyon dolara İspanyol devi Real Madrid’e satarak, çok önemli bir gelir elde etti.
Başkent’ten son dönemde yüksek bonservis bedeli ile giden oyuncular:

GENÇLERBİRLİĞİ:
Ahmet Çalık (Galatasaray - 2. 5 milyon EURO), İrfan Can Kahveci (Medipol Başakşehir - 1.7 milyon Euro), Bogdan Stancu (Bursaspor - 750 bin Euro), Soner Aydoğdu (Trabzonspor - 2 milyon 250 bin Euro), Aykut Demir (Trabzonspor 3 milyon Euro), Mustafa Pektemek (Beşiktaş - Milyon Euro), Orhan Şam (Fenerbahçe - 3.5 milyon Euro), Draman Haminu (Lokomotif Moskova - 3 milyon Euro), Jimmy Durmaz (Olympiakos - 2 milyon Euro).
ANKARASPOR: Özer Hurmacı (Fenerbahçe - 4.2 milyon Euro)

Haberin Devamı

TAYFUN KORKUT SESLERİ

Osmanlıspor’un Hamza Hamzaoğlu’dan boşalan teknik direktörlük görevi için Bundesliga’da çalışan Tayfun Korkut ile masaya oturduğu ileri sürüldü. Başkent ekibinin, Bayern Leverkusen, FC Kaiserslautern ve Hannover 96’da teknik direktörlük yapan Tayfun Korkut ile görüşmelere başladığı belirtildi. Görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde Tayfun Korkut’un önümüzdeki günlerde imza atması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!