Başkan Yıldızgörer: Türkiye ekonomisi güçleniyor

Güncelleme Tarihi:

Başkan Yıldızgörer: Türkiye ekonomisi güçleniyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2018 12:24

Başkan Yıldızgörer: Türkiye ekonomisi güçleniyor

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN’DE Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Şube Başkanı Serdar Yıldızgörer, işsizlik oranlarındaki düşüşün, yatırımların arttığının açık göstergesi olduğunu dile getirerek, "Türkiye ekonomisi her geçen gün güçleniyor" dedi.
TÜİK tarafından açıklanan nisan ayı iş gücü istatistiklerini değerlendiren MÜSİAD Şube Başkanı Yıldızgörer, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2018 yılı nisan döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 201 bin kişi azalarak 3 milyon 86 bin kişi olduğunu belirterek, "İşsizlik oranı 0,9 puanlık azalış ile yüzde 9,6 seviyesinde gerçekleşti. İstihdam edilenlerin sayısı 2018 yılı Nisan döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre 852 bin kişi artarak 29 milyon 9 bin kişi, istihdam oranı ise 0,7 puanlık artış ile yüzde 47,9 oldu. Bu rakamlar açıkça gösteriyor ki Türkiye ekonomisi her geçen gün güçleniyor. Yatırımların artması bu rakamlardaki en büyük etken" diye konuştu.
Ekonomik faaliyete göre istihdam edilenlerin sayısının, sanayi sektöründe 32 bin, hizmet sektöründe 6 bin kişi arttığını ifade eden Başkan Yıldızgörer, şunları söyledi:
"Türkiye ekonomisi sanayi yatırımları ile büyüyor. Bugün Mersin’de mevcut durumdaki organize sanayi bölgelerinin yanına yeni organize sanayi bölgesi çalışmaları devam ediyor. Bu anlamda hükümetimizin verdiği destekler ve teşvikler de sanayi yatırımlarının üst seviyeye çekilmesi adına büyük önem taşıyor. Bizler Mersinli işadamları olarak her zaman olduğu gibi bundan sonraki süreçlerde de ülkemize güvenerek yatırımlarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Türkiye’deki her alandaki ekonomik rakamlara bakıldığında, devamlılık gösteren bir yükseliş söz konusu. Bu da yatırımcıların ülkemize güvenmesi gerektiğinin en açık göstergesi olmalı."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!