Başkan Yeniçıkan: İlçelerde mini balık pazarları kurulmalı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Yeniçıkan: İlçelerde mini balık pazarları kurulmalı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2017 14:47

Başkan Yeniçıkan: İlçelerde mini balık pazarları kurulmalı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 4 No’lu Hayvansal Ürünler ve Destek Faaliyetleri Meslek Komitesi Başkanı Aykut Yeniçıkan, balık tüketiminin artması, sektörün canlanması için ilçelerde mini balık pazarlarının kurulması gerektiğini söyledi.
MTSO 4 No’lu Meslek Komitesi Başkanı Yeniçıkan, mevcut Balık Pazarı’nın Mezitli İlçesi’ne uzak olması nedeni ile belediye ile birlikte geliştirdikleri ortak proje ile bölgede yaşayan halka hizmet verebilmek adına lokal, mini bir balık pazarı kurulması çalışması yürütüldüğünü belirtti. Bu projede son aşamaya geldiklerini ifade eden Yeniçıkan, benzer çalışmaları diğer ilçelere yaymak içinde Toroslar Belediyesi ile de istişare halinde olduklarını dile getirdi.
Lokal balık pazarları yanında bir de büyük balık hali planlamalarına rağmen bu konuda henüz istedikleri yolu kat edemediklerine kaydeden Yeniçıkan, böyle bir tesisin kurulabilmesi için 3 bin metrekarelik bir alana ihtiyaç duyduklarını söyledi. Mevcut yerlerinin ihtiyacı karşılamakta zorlandığına vurgulayan Yeniçıkan, "Eğer bize yeni bir yer tahsis edilemeyecekse mevcut yerlerin modernizasyonunun yapılması gerek. Bu yenileme de balık sezonu dışında gerçekleştirilerek sektör temsilcileri mağdur edilmemesi gerek" dedi.
Mevsimlerin değişmeye başlaması nedeni ile balığın bollaştığı dönemlerde de kaymalar yaşadığını vurgulayan Yeniçıkan, şu anda havaların soğuk olmaması nedeniyle Akdeniz sahillerinde balığın çok fazla olmadığını, daha çok karideste patlama yaşandığını bildirdi. Aynı zamanda Lübnan, Beyrut, Ürdün, Katar, Dubai gibi ülkelere balık ihracatının başladığını da bildiren Yeniçıkan, ihracatların artması adına Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi’nin vakit kaybedilmeden tamamlanmasını beklediklerini dile getirdi.
Sektör temsilcilerinin yaklaşık 5 aydır iş yapamadığını kaydeden Yeniçıkan yem stoklarının dolu olmasına rağmen üretim yapılacak canlı hayvan bulmakta dahi zorlandıklarını sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!