Başkan Yaşar genç hakemlere kokart taktı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Yaşar genç hakemlere kokart taktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2016 11:36

Başkan Yaşar genç hakemlere kokart taktı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- YENİMAHALLE Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Türkiye Futbol Federasyonu Ankara İl Hakem Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen 2015-2016 Kokart Töreni ve Sezon Kapanış programına katıldı. Çayyolu Pool Pub'da düzenlenen törende, çiçeği burnunda hakemler yemin ederek kokartlarını alırken, Cafer Kuştepe Futbol Turnuvası final maçı ve kupa töreni de heyecanlı saatler yaşattı.
Merkez Hakem Kurulu Başkan Vekili Bünyamin Gezer, Ankara İl Hakem Komitesi Başkanı Abdullah Ayar, Türkiye Futbol Federasyonu Hakem ve Gözlemciler Derneği (TFFHGD) Ankara Şubesi Başkanı Özgüç Türkalp, Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (AASKF) Başkanı Murat Kandazoğlu, Yenimahalle Belediye Spor Kulübü Başkanı Mesut Bolatcan, hakemler ve Futbol Federasyonu Temsilcilerinin katıldığı organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.
FUTBOL SADECE BİR SPORDUR, ÖYLE KALMALI
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar yaptığı konuşmada, "Türkiye maalesef her konuda olduğu gibi futbolda da, futbolu futbol olarak görmekten uzaktır. Futbol bir spordur. Bunu hakemiyle, oyuncusuyla, idarecisiyle toplu bir biçimde spor olarak değerlendirmeliyiz. Böyle olursa da ülke kazanır, Türk Futbolu kazanır, gençlerimiz kazanır. Hakem ise karar veren bir organdır. Karar veren de her zaman eleştiriye açık olmalıdır. Yeter ki eleştiriler meslek ahlakı kuralları içinde olsun. Eleştiri yaparken toplumu birbirine düşman edecek noktalara getirmemek gerekiyor. İnsanız hepimiz kararlar verirken hata yapabiliriz. Hakemler karar verirken sadece vicdanı ve meslek ahlakı içinde karar vermelidir. Genç arkadaşlarımızı tebrik ediyor ve başarılar diliyorum" diye konuştu.
HAKEM HATALARININ SABAHLARA KADAR TARTIŞILMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ
Hem amatör kulüplerin hem de hakemliğin gelişmesi adına önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden AASKF Başkanı Murat Kandazoğlu da “Eğer futbolun gelişmesini istiyorsak hakemliğin de önemli seviyede gelişme göstermesi gerekiyor. Bu konuda emek veren herkesi tebrik ediyorum. Bizler de federasyon olarak hakem arkadaşlarımızın eksik ve yanlışlarını birlikte düzeltmek için çabalıyoruz. Hakemlik zor bir iş. Saha içerisinde yalnızsınız ve anlık kararlar vermek durumundasınız. Pratik düşünmek zorundasınız. Tabii ki ülkemizde maalesef hakem hatalarının sabahlara kadar tartışılır olması da gerçekten düşündürücü. Bunun da gözden geçirilmesi gerektiği kanaatindeyim" dedi.
TFFHGD Ankara Şube Başkanı Özgüç Türkalp, törende yaptığı konuşmada, kokart takılan hakemlerin arasında, geleceğin yeni Cüneyt Çakır'ları olabilecek yetenekte gençler bulunduğunu belirterek, "Tüm arkadaşlarıma hayırlı olmasını diliyor ve yeni sezon hazırlıklarının başarılı geçmesini temenni ediyorum" dedi.
BAŞKAN YAŞAR'DAN BAYAN HAKEME KOKART
Merkez Hakem Kurulu Başkan Vekili Bünyamin Gezer kokart töreninin ardından Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'a katkılarından dolayı plaket verirken günün anısına da forma hediye etti. Hakemleri tek tek tebrik ederek başarılar dileyen Başkan Yaşar da çiçeği burnunda bayan hakeme kokartını takıp, kartlarını teslim etti.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!