Başkan Üzülmez’den, Çifte Açılış

Güncelleme Tarihi:

Başkan Üzülmez’den, Çifte Açılış
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2015 17:57

KARTEPE BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN ÜZÜLMEZ AÇILIŞTA KONUŞTU.

Kartepe Belediyesi’nin gerçekleştirdiği projelerin hizmete sunulduğu açılış Arslanbey Ataşehir mahallesinde devam etti.
Kartepe’deki açılış günleri kapsamında eğitim, sosyal, sağlık ve spor alanındaki yatırımlara yenilerini ekleyen Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Arslanbey Ataşehir mahallesinde sağlık kabini ve kadın spor merkezini hizmete açtı. Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sami Demirci, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker, Ataşehir Mahalle Muhtarı Halil Özhakan, siyasi ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile Kartepeliler açılışta hazır bulundu.
Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Söz vermek ve verdiğimiz sözü yerine getirmek mensubu olduğumuz dinin önemli unsurlarından. Ülkemizin bir mozaiği olan bu bölgede hizmet belediyeciliği yanında en önemli eksikliği olan sağlık hizmetini Kartepe Belediyesi olarak gerçekleştireceğimizin sözünü vermiştik. Vatandaşın her türlü beklentisine karşılık verebilme çabası ve gayreti içinde olan bir belediye olarak, sağlık alanında ihtiyaçları karşılayacak daha kapsamlı hizmetleri kazandıracağımızın sözünü buradan bir kez daha veriyorum” dedi.
Hizmet belediyeciliği ve sosyal belediyecilik faaliyetleri hakkında bilgiler veren Başkan Üzülmez, “Belediyecilik hizmetleri kapsamında asfalt ve parke çalışmalarını 100 personelimizle ilçe genelinde sürdürüyoruz. Ekiplerimiz yeri geldiğinde alt yapı konusunda çalışmalarda da bulunuyor. Her türlü sosyal belediyecilik hizmetlerini kapıya kadar ulaştırıyoruz. Hoş Geldin Bebek Projesi ile yeni doğan bebeklere yönelik hizmetlerimiz, Yaş Bak ile hastalarımızın ve çınarlarımız olarak gördüğümüz yaşlılarımızın ayağına sağlık hizmetlerini uzmanlarımız eşliğinde götürüyoruz. Çocuklarımıza yönelik yaz ve kış spor okulları ile buluşturup kayak ve yüzme öğretiyoruz. Resmi ve özel okul ayırımı yapmadan 5. Sınıf öğrencilerimize bisikletler hediye ettik ve etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Bayanları unutmadığını ifade eden Başkan Üzülmez, “Bugün açılışımızın bir parçası olan Kadın Spor Merkezleri ile hanım kardeşlerimizi buluşturuyoruz. Spor merkezine girdiğinizde gördüğünüz spor aletlerini kullanıldığı bu hizmeti de ücretsiz sağlıyoruz. Türkiye’de 2004 yılından önce bu tür hizmetleri vatandaşlar belediyelerden beklemezdi. Alt ve üst yapısı ile problemsiz olan bu mahallemizde sosyal ve kültür belediyeciliği anlamında bütün eksikliklerini de tamamlamış olduk. Takdir gören bu hizmetleri sizden bir ‘Allah Razı Olsun’ duyabilmek için yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek hizmete sunduğu kabin ve merkezi vatandaşlarla birlikte gezdi. Karatepe, Arslanbey, Şefkatiye ve Rahmiye mahalle sakinlerine hitap edecek, sağlık hizmet noktası Ataşehir mahallesinde saat 09.00 ile 23.00 arasında hizmet verecek. Kartepeliler basit sağlık uygulamaları olan; Enjeksiyon, tansiyon ve şeker ölçümleri, küçük pansumanlar, serum takılması gibi sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanacak. Sadece bayanlara, uzman eğitmen nezaretinde spor aktivitesi yapma imkanı sağlayan kadın spor merkezlerinin üçüncüsü de Ataşehir mahallesinde açıldı. Koşu bandı, eliptik bisiklet, kondisyon bisikleti, ağırlık istasyonu, dambıl ve ağırlık setleri bulunan merkezde bayanlar, yer minderleri ile pilates topları ve lastiklerini de kullanarak step ve aerobik dersleri de alabilecek. Bayanlar, spor eğitmeni nezaretinde haftanın beş günü saat 10.00 ile 19.00 arasında bu merkezden ücretsiz faydalanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!