Başkan Uysal oruç açma lokmasına katıldı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Uysal oruç açma lokmasına katıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2016 11:06

 Başkan Uysal oruç açma lokmasına katıldı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Karatepe Cemevi'nde düzenlenen Muharrem orucu lokmasında “Ramazanımızda, Muharremimizde, iftarımızda aşuremizde, lokmamızda hep beraber olmaya, bu topraklarda barış ve sevgi köklerini derinleştirmeye kararlıyız" diye konuştu.

Başkan Uysal, Muharrem orucu dolayısıyla Karatepe Cemevi'nde oruç açma lokmasına katıldı. Hep birlikte açılan orucun ardından Başkan Uysal, bir grup insanın toplum, millet haline gelmesinde, insanlık kültürünün parçası olmasında bayramların, matemlerin, milli ve dini bayramların ve evrensel kutlanan günlerin büyük rol oynadığını söyledi.

Bu çerçevede bütün özel günleri birlik beraberlik, dirlik düzenlik, kardeşlik, sevgi, saygı, barış oluşturma konusunda hep bir geleceğe dönük fırsat olarak gördüklerini ve bu yönde çalıştıklarını belirten Başkan Uysal, “Ramazanımızda Muharremimizde, iftarımızda aşuremizde, lokmamızda hep beraber olmaya, bu topraklarda barış ve sevgi köklerini derinleştirmeye kararlıyız" dedi.

Muharrem orucunu sadece Hz. Hüseyin için tutulan yas olarak değerlendirmediğini belirten Başkan Uysal, “Kendi yorumumu ifade etmek için söylüyorum, insanlık tarihi boyunca her kim zulme ve katliama haksızlığa uğramış ise, bunun bir yanı Kızılderililerdir, bir yanı Cezayir halkı, bir yanı Paris Komünü mensupları, bir yanı Hintliler, bir yanı Sivas'tır, Maraş'tır, bütün o mazlumlar için bir ağıt, bir anma kabul ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!