Başkan Tuna, Boğaziçi Üniversitesi’nde belediyeciliği anlattı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Tuna, Boğaziçi Üniversitesi’nde belediyeciliği anlattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2018 13:52

Başkan Tuna, Boğaziçi Üniversitesi’nde belediyeciliği anlattı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN’de Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Boğaziçi Üniversitesi Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu’nda 15 yıllık başkanlık döneminde yaptığı çalışmalarını ve siyasi tecrübelerini anlattı.
Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu’nun Yaz 2018 programı kapsamında; ‘Belediyelerde İyi Örnekler: Toroslar Belediyesi’ konulu eğitime katılan Başkan Hamit Tuna’yı farklı siyasi yelpazeden davet edilen 35 katılımcı dinledi. Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde gerçekleşen sunuma ilçenin fiziki, sosyal ve ekonomik yapısından bahsederek başlayan Başkan Tuna, Toroslar Belediyesi’nin üreten belediyecilik yanını ve kendilerini diğer belediyelerden ayıran özellikleri anlattı. Çalışma yol haritalarında bulunan sağlık, eğitim ve gençlik hedefi ile yola çıktıklarını ve yatırımlarının odağında insan olan bir anlayışla çalıştıklarını belirten Tuna, Türkiye’de örnek belediyecilik hizmetleriyle, dün otel kent olarak anılan Toroslar’ın bugün artık, kentin yanı sıra ulusal ve uluslararası alanda da adından sıkça söz ettiren, değişimi ve gelişimiyle de yatırımcıların ve girişimcilerin parlayan yıldızı haline geldiğinin bilgisini verdi.
Tuna, Türkiye’nin 21 farklı şehrinden gelen katılımcılara; eğitimden sağlığa ve spora, fiziki zeminlerden, sosyal tesislere, alternatif tarımdan tarihi yapıların korunmasına,  kentsel dönüşümden kültür ve sanata, mesleki eğitimden istihdama, güneş enerji santralinden geri dönüşüme kadar ortaya koydukları proje ve çalışmalarıyla ilgili deneyimlerini aktardı.
3 dönemdir yürüttüğü belediye başkanlığı görevindeki başarının sırrını da açıklayan Tuna, "Kısa, orta ya da uzun vadede plan yapmak suretiyle projelerimizi hayata geçirerek, belediyecilik noktasında da ilim, bilim, teknoloji ve bilgi çağının her türlü alt yapısını getirmek suretiyle, bizi biz yapan değerlerden, tarih şuurumuzdan, milli kültürümüzden ve maneviyatımızdan asla taviz vermeden bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
Belediyelerin siyasi kurumlar olduğunu ifade eden Tuna, "Ama seçildikten sonra siyasi kimliğinizi bir kenara bırakıp oy versin ya da vermesin herkesin ihtiyaçlarını karşılamak durumundasınız. Yani belediyecilikte siyaset değil, hizmet yapılır. Biz de ilgi, bilgi ve takip olarak üç ana unsurda gerçekleştirdiğimiz belediyecilik çalışmalarımızla geleceği planlıyoruz. Özellikle çocuk, genç, kadın ve engellilere yönelik sosyal ve sportif projeler gerçekleştirdik. Şeffaf bir yönetim anlayışı sergiliyoruz. Kısacası toplumun her kesimiyle iletişim halindeyiz. Eğer siyasette başarıyı arıyorsanız başarının sırrı halkla iç içe olmaktan geçiyor. Belediye Başkanlığı çok önemli bir görevdir. Çünkü o kent Belediye Başkanının vizyonu doğrultusunda şekillenir ve gelişir" diye konuştu.
Geleceğin siyasetçisi olacak gençlerin liderlik yeteneklerini güçlendirmek ve katılan gençler arasında diyalog ve işbirliğini teşvik etmek amacıyla faaliyet gösteren Boğaziçi Üniversitesi Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu’nun ders programında rol model olmaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Tuna, şunları söyledi:
"Belediye olarak İlçemizde hayata geçirdiğimiz çalışmalarda geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve gençlerimizin bilgili, çağdaş ve ahlaklı olması adına yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu kapsamda Toroslara ve dolayısıyla kentimize yaptığımız hizmetlerin Boğaziçi Avrupa Siyaset Okulu tarafından takdir görmesi ve beğenilmesi bizleri oldukça gururlandırmış ve mutlu etmiştir."
Soru ve cevap şeklinde devam eden programın sonunda Tuna, katılımcılarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!