Başkan Tiryaki Belediye Binasını Da Yıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Başkan Tiryaki Belediye Binasını Da Yıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2015 10:49

BAŞKAN TİRYAKİ, BELEDİYE BİNASINI DA YIKIYOR.

Ankara’nın Altındağ ilçesinde göreve geldiği günden itibaren 45 binden fazla gecekondu yıkan, ilçenin çehresini baştan aşağı değiştiren Başkan Veysel Tiryaki, sonunda belediye binasını da yıkıyor.
Yıllardır “Çok yakında belediyeyi de yıkacak” denilen Başkan Tiryaki, sonunda denileni yaptı. 3 bloktan oluşan Altındağ Belediye binasının bir bloğu yıkılıyor. Altındağ’da sürdürdüğü yıkım mücadelesi hakkında bilgi veren Başkan Veysel Tiryaki, “Altındağ’da göreve geldiğim andan itibaren bir şeyler yapmak için kararlı mücadelemi sürdürdüm. Yıllarca uygulanan yanlış politikalar, siyaset uğruna göz yumulan yanlışlar nedeniyle şehrin göbeğinde ama köyden farksız, hiç gelişmemiş bir yerdi Altındağ… Bu nedenle de Altındağ’da yıkmadan bir şey yapmak mümkün değildi. İlk günlerde başladığımız yıkım çalışmalarına kararlı bir biçimde devam ettik. Altındağ’da binlerce gecekonduyu kavgasız gürültüsüz yıktık. Daha binlercesi yıkılmak için bekliyor” dedi.
“Sürekli her yerde esprili bir dille ‘Siz yakında belediyeyi de yıkarsınız…’ diyorlardı. Dostlarım, arkadaşlarım, ‘Altındağ’da yıkılmayan bir belediye kaldı’ diye bana şaka yaparlardı. Sonunda bekledikleri oldu. Belediye binasının bir bölümünü de yıkıyoruz” diyen Başkan Tiryaki, bu sözleriyle herkesi gülümsetti.
“HERKESE HAYIRLI OLSUN”
Genelde pek çok kurumun atıl personel politikaları nedeniyle var olan binalara sığamadığından, sürekli ek bina yaptığından bahseden Başkan Tiryaki, “Biz tam tersini yaptık. Altındağ Belediyesi’nde uyguladığımız güçlü, kalifiye, az ve öz personel politikası nedeniyle, belediyenin boş kalan ve kullanılmayan bölümlerini yıkıyoruz. Belediyenin yemek salonu, evlendirme müdürlüğü birimleri, oda nikah salonu ve bazı dükkanların bulunduğu bölüm, tamamen yıkılarak arkasındaki tarihi alan ortaya çıkartılacak. Böylelikle Hamamönü ve Hamamarkası bölgesi Anafartalar Caddesi’ne bağlanmış olacak. Yıkılan bölüm, yeşil alan olarak değerlendirilecek. Çalışmalar tamamlandığında Ankaralılar, şehrin merkezinde tertemiz, ferah ve yeşil bir alana kavuşmuş olacaklar. Herkese hayırlı olsun” ifadesini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!