Başkan Tekli: Üretimi seviyoruz

Güncelleme Tarihi:

Başkan Tekli: Üretimi seviyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2018 14:20

Başkan Tekli: Üretimi seviyoruz

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, yatırım için çok ciddi talep aldıklarını dile getirerek, üretimi sevdiklerini söyledi.
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ağustos ayı meclis toplantısına MTOSB ev sahipliği yaptı. Toplantının açılışında konuşan MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, ev sahipliğinden dolayı MTOSB Başkanı Sabri Tekli ve yönetimine teşekkür etti.
MTOSB’nin tanıtımının yapıldığı toplantıda söz alan MTOSB Başkanı Sabri Tekli, bölgenin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Genişleme alanlarının son durumunu anlatan Tekli, yatırım için çok ciddi talep aldıklarına dikkat çekerek şunları söyledi:
"Üretmek gönüllülük esasına dayanır. Günümüzde faiz oranları gün geçtikçe yükseliyor ama hala üretim yapacağım diyen insanların sayısı artıyor. Millette bir karamsarlık var ama ben bunu hiç hissetmiyorum. Bölgemizdeki elektrik tüketimlerimiz artmaya devam ediyor. Bu tüketim düşerse ben o zaman korkarım. Çevre ülkelerin hiçbirisiyle benzer tarafımız yok. Üretimi seviyoruz, üretmek mecburiyetinde olduğumuzu biliyoruz. Tüm kaynağımızın üretim olduğunu biliyoruz."
Ekonomideki büyümenin ihracatla mümkün olabileceğinin de altını çizen Tekli, ihracatın artabilmesi için MTOSB’nin otoban bağlantısının vakit kaybedilmeden yapılmasını beklediklerine de değindi. 22 yıldır bu bağlantı yolunu istediklerini hatırlatan Tekli, "Bugüne kadar devletten hiçbir konuda teşvik istemedik. Her zaman otoyol bağlantısı talebimizi dile getirdik, istemeye de devam edeceğiz" diye konuştu.
Toplantıya katılan Devlet Demiryolları 6’nci Bölge Müdürü Oğuz Saygılı ise yürütülen projeler hakkında bilgi verdi. Toplantının ardından heyet OSB’de teknik incelemelerde bulundu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!