Başkan Selçuk'tan işçilere uyarı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Selçuktan işçilere uyarı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2017 12:54

Başkan Selçuk'tan işçilere uyarı

Haberin Devamı

 

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, elma hasat sezonun başlamasıyla birlikte tarım işçilerinin transferinin kurallara tam riayet edilerek yapılması gerektiğini söyledi.
Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, tarım işçilerini taşıyan sürücüler kadar tarım işçilerine de büyük görev ve sorumluluklar düştüğünü belirterek, "Kamyonun kasasına 20- 30 kişi yığıp taşınma istenirse çoğunluğu kadın işçiler bu duruma itiraz etsin. İlgili mercilere şikâyette bulunsun. İşçiler otobüs ya da minibüsle taşınsın. Araç kapasitesi ne ise o kadar yolcu olsun. Bilindiği gibi geçmişte kapasitesinin oldukça üzerinde tarım işçisi alan araçların karıştığı kazalar nedeniyle çok canlar kaybettik. 19 Kasım 1999 tarihinde bir kamyon kasasına çoğunluğu kadın 60 işçi bindirildi. Migros Kavşağı'nda kaza oldu, 32 kişi hayatını kaybetti. 2014 yılında Yalvaç'ta 22 kişi kapasiteli minibüse 45 işçi bindirildi. Kaza oldu. 1'i çocuk, 16'sı kadın 18 kişi hayatını kaybetti" dedi.
Isparta'nın ABD ve Çin'den sonra dünyanın en büyük elma üreticisi konumunda yer aldığını vurgulayan Selçuk, "Dolayısıyla bu günlerde başlayan elma hasadı için işçi transferleri de hız kazandı. Bu nedenle işçi transferinin kurallara tam riayet edilerek yapılması gerekmektedir. Ben, tarım işçilerimizin araç kapasitesinin çok üzerinde olacak şekilde bir transfer düzenlemesi yapıldığı an itiraz etmesini istiyorum. Böyle bir durumda araca binmesinler ve ilgili mercilere ihbar etsinler. Hatırladığımız üzere tarihimiz bu acılarla doludur. Kamyon kasasına insanlar doldurularak elma bahçesine transfer uygulaması yapılmasın. İnsanların hayatı riske atılmasın. Kanun dışı yöntemler uygulanmasın. Hasat 40 gün değil de 50 gün sürsün ama insan onuruna ve hayatına yakışır bir yöntem olsun" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!