Başkan Otyakmaz'dan Ziya tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Otyakmazdan Ziya tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2013 18:17

Spor Toto Süper Lig'in 27'inci haftasında yarın akşam Orduspor'u konuk edecek olan Sivasspor, kulüp tesislerinde yaptığı son antrenmanla bu karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Sivasspor B aşkanı Mecnun Otyakmaz Ziya için yapılan erteleme kararının kabul edilmemesine tepki gösterdi.

Lige verilen yaklaşık iki haftalık arayı iyi değerlendiren Sivasspor Orduspor maçının hazırlıklarını tamamladı. Teknik Direktör Rıza Çalımbay nezaretinde bu akşam son antrenmanına çıkan kırmızı-beyazlılar, düz koşu ve ısınma hareketlerinin ardında 5'e 2 pas çalışması yaptı. Futbolcular yarı sahada çift kale maç ile tamamlandı. Sakatlıkları devam eden Milan Cerny ve Murat Akça antrenmana katılmadı. Antrenmana Sivasspor Külüp Başkanı Mecnun Otyakmaz ve As Başkan Faruk Taşseten de izledi.

"KAZANMAK İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ"
Orduspor maçını kazanmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirten Teknik Direktör Rıza Çalımbay, "Biz artık telafisi olmayan maçlar oynuyoruz. O yüzden burdaki maçıda iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. O gücede sahibiz, yeterki arakadaşlarımız biraz kapasitelerinin üstünde oynasınlar. Bu zamana kadar biz kötü oynamadık, şanssızlıklarda yaşadık, kendi hatalarımızda oldu. Ama biz bunu telafi edebilecek güçte bir takımız. Önümüzde hedeflerimiz var, hem kupa var hemde ligde iyi bir yere gelme şansımız çok. Hepsini inşallah değerlendiririz. Ama yarın maçı kazanmak için ne gerekiyorsa yapacağız." dedi.

ERTELENMEYEN CEZAYA TEPKİ
Çalımbay, Akhisar Belediyespor maçında kırmızı kart gören Ziya'nın cezasının ertelenme talebinin reddedilmesiyle ilgili ise, "Aslında olan olduktan sonra boşuna konuşuyoruz. Ama eğer görüşmeye çağırılıyorsa, neden çağırılıyor, niye görüş alınıyor. Yani bir tek o affedilmiyor. Eğer karara bağlanmışsa niye arkadaşımız oraya çağırılıyor. Futbolcu arkadaşlarımızın çoğu tekme atıyor, kimi kasıtlı vuruyor, kimi tükürüyor, kimi dirsek atıyor. Ve o arkadaşlarımız affediliyor. Kendisine karşı bir sürü şeyler yapılan ve hakem hatası nedeniyle Ziya'ya tekme atan oyuncu atılmıyor. Ama arkadaşımız Ziya diğer oyuncuyu istemeyerek düşürdüğü için ihraç oluyor. Başka bir şeyler mi var, kural gibi bir şey mi var onuda bilmiyoruz ama bu kadar şeyler yapan oyuncuların affedilipte hiç bir şeyi olmayan bir hareketin affedilmemesini anlayamıyorum." diye konuştu.

"ÇIKIP BU MAÇI ALACAĞIZ"
Orduspor ile final maçı oynayacaklarını belirten tecrübeli oyuncu Erman Kılıç, "Milli maç arasını iyi değerlendirdiğimizi düşünüyorum. Orduspor zor durumda ama bizimde durumumuz kritik. İnşallah taraftarımızında desteğini arkamıza alarak bu maçı kayıpsız atlatmak istiyoruz. Karşılaşmaya çok iyi hazırlandık. Bu maça üst düzey konsantrasyonla çıkacağımızı düşünüyorum. İnşallah elimizden geleni yapıp 3 puanı alırız." dedi. Aatıf Chahechouhe ise, "Bu maç Sivasspor için çok önemli. Özellikle geçen hafta Akhisar'a karşı çok büyük hatalar yaptık. Bu hataları telafi etmemiz içinde Ordu maçı çok önemli. Maçı kazanacak yeterli motivasyonumz var. Yarın çıkıp bu maçı alacağız." diye konuştu.

"BU ERTELEME İŞİNİ YA KALDIRSINLAR..."
Sivasspor'un son idmanını izleyen kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz, ligde 8 maç oynayacaklarını hatırlatarak, "Bu 8 maçlık periyodun en önemli karşılaşması Ordusspor karşılaşması. Maalesef ligdeki durumumuz fazla iç açıcı değil. Kupada son 4'e kalmanın başarısını yaşarken demeki diğer taraftan ligi biraz ihmal ettik. Bunun için düşme potasına yakın bir yerde bulunuyoruz. Bizim 32 rakibimizin 29 puanı var. Demeki önemli bir karşılaşma olacak. Kalan 8 karşılaşmanın en önemli karşılaşması olacak. İç saha avantajı ve seyirci desteğini de hesaba katarsak, takımımızın ikinci yarıda sergilediği form grafiğini de hesaba katarsak maçı kazanabilecek güçte olduğumuzu düşünüyorum. İnşallah futbol şansıda bizim yanımızda olur. Arzu ettiğimiz sonucu alırız." diye konuştu.

Ziya'ya verilen bir maçlık cezaya de değinen Mecnun Otyakmaz, "Futbolda kırmızı kart gören bir futbolcu bir sonraki karşılaşmada oynamayacağını bütün dünya biliyor. Fakat geçtiğimiz sezondan başlayan ve bu sezona sarkan bir erteleme muamması ortada sürekli. Bakıyoruz bazı futbolcular bir sonraki karşılaşmadaki cezalarını çekmeden karşılaşmada oynayabiliyor. Böyle bir imkan var ise Sivasspor'un içinde efendilikte, çalışkanlıkta en parlak futbolculardan bir tanesi olan Ziya'nın da bu ertele hakkını elde edeceğini düşündük. Ama maalesef olmadı. Aynı şekilde olan bir başka futbolcunun iki maçından bir tanesini iptal edip bir tanesini de erteleme yoluna gittiler. Bu dikkat çekici bir olumsuzluk. Böyle bir uygulama olmuş olmasaydı. Doğru veya yanlış kırmızı kart görmüş bir futbolcunun bir sonraki karşılaşmada oynayamayacağını hepimiz kabullenirdik. Bakıyoruz bazıları oynuyor bazıları oynamıyor. Burada bir adaletsizlik var. Burada bir terslik var. Bunun biran önce düzeltilmesi gerekiyor. Geçtiğimiz haftalarda gördük Gökhan Zan'ın iki maçlık cezası önce bir maça düşürdüler sonraki bir maçında ertelediler. Bobo'da yine aynı işin içinde şiddet olmasına rağmen yine böyle bir uygulama yapıldı. Ama Ziya'ya uygun görülmedi. Bu bence üzerinde düşünülmesi gereken ve bir daha da olmaması gereken bir durum. Bu erteleme işini ya kaldırsınlar, ya da herkes adaletli bir şekilde bundan faydalansın." diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!