Başkan Murtaza Karaçanta’nın Muharrem Ayı Mesajı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Murtaza Karaçanta’nın Muharrem Ayı Mesajı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2015 12:00

BAŞKAN MURTAZA KARAÇANTA’NIN MUHARREM AYI MESAJI

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayının tüm İslam Alemine hayırlar getirmesini temenni etti.
Muharrem ayının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, “Bütün İslam dünyası bu günlerde Muharrem ayını idrak etmektedir. Önemli olayların yaşandığı Muharrem ayı; içerisinde yer alan paylaşmanın, şükretmenin, bereketin adı olan aşure gününün bereketinin yanında; zulme boyun eğmeyen, adaletin ve doğruluğun yanından ayrılmayan Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin’in ve beraberindeki masum insanların Kerbela’da şehit edilmesi hüznünü de içerisinde barındırmaktadır” dedi.
Karaçanta, “ Hz. Peygamberin (s.a.v.) sevgili torunu Hz. Hüseyin, nefret yerine sevginin, karanlık yerine aydınlığın hükümran olduğu büyük ahlakıyla, insanları birleştirmeye ve onlara doğru yolu göstermeye çalışmış bir insanlık abidesidir. Onun hayatı da şahadeti de hepimiz için sonsuza dek örnek teşkil edecektir” diye konuştu.
Birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşlik duygularımızın daha da arttığı bu günlerde gözlerimizin daima barışa, doğruluğa ve kardeşliğe bakması ve yüreğimizin sevgi saygı ve hoşgörüyle atması gerekmektedir diyen Karaçanta, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bu duygularla Muharrem ayının birlik ve kardeşlik duygularının daha da gelişmesine ve dünya üzerinde barış ve mutluluk tohumlarının yeşermesine vesile olmasını diliyor; bereket ve feyzin, ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı böylesine güzel bir aya girmenin sevinci ve mutluluğu ile tüm hemşerilerimizin ve İslam Aleminin Hicri Yılbaşını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!