Başkan Kutlu, Engellilerle Kahvaltıda Buluştu

Güncelleme Tarihi:

Başkan Kutlu, Engellilerle Kahvaltıda Buluştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2015 14:56

BELEDİYE BAŞKANI HÜSREV KUTLU, ENGELLİ AİLELERİNE SABAH KAHVALTISI VERDİ

Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen kahvaltı programında engellilerle bir araya geldi.
Adıyaman Belediyesi’nin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Adıyaman’daki engelli vatandaşlar için organize ettiği kahvaltı programına katılan Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, engellilerin günlük yaşamda karşılaştıkları sorunları dinleyip, çözüm için gerekli çalışmaları yapacakları sözünü verdi.
Adıyaman TPAO Bölge Müdürlüğü sosyal tesislerinde Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ve eşi Fulya Kutlu’nun ev sahipliğini yaptığı organizasyona, Vali Mahmut Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş, AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, kurum müdürleri, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Kutlu, göreve geldikleri günden beri engelli vatandaşlara yönelik tamamlanan çalışmalar hakkında kısa bir bilgi vererek, “Adıyaman Belediyesi olarak organize ettiğimiz bu programımıza katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Engelli vatandaşlarımız toplumumuzun ayrılmaz birer parçasıdır. Biz de bu bilinçle ilimizde yaşayan engelli vatandaşlarımıza yönelik yaptığımız çalışmalara ağırlık veriyoruz. Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından mevcut ve yeni kaldırımlar görme engelli vatandaşlarımıza uygun hale getirildi. Bunun dışında trafikte mevcut trafik ışıklarını yine görme engellilerimiz için daha uygun olan sesli uyarı sistemli ışıklarla değiştirdik. Araç filomuza yeni kattığımız şehir içi otobüslerimizi tercih ederken, ortopedik engelli vatandaşlarımızın kullanabilecekleri otobüsleri aldık. Elbette ki bunlar engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmaya yetmez ama çalışmalarımıza bundan sonra da devam edeceğiz. Yeni projeler için engelli vatandaşlarımızın önerilerini de almak isteriz. Sadece yerel de değil hükümet bazında da son yıllarda engellilerimize yönelik çok önemli projeler hayata geçirildi” diye konuştu.
Daha sonra kürsüye gelen Vali Mahmut Demirtaş ise hem devlet olarak hem de yerel yönetimler olarak her zaman engelli vatandaşların yanında olduklarını dile getirerek, davetlilerin ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutladı.
Daha sonra protokol üyeleri, tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyan dört engelli vatandaşa, İstanbul’da yaşayan Adıyamanlı hayırsever işadamı Av. Hasan Taşar’ın gönderdiği tekerlekli sandalyeleri dağıttı.
Program sonunda protokol üyeleri davetlilere çiçek ve hediye takdim etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!