Başkan Kurt: Eskişehirliler termik santrale izin vermeyecek

Güncelleme Tarihi:

Başkan Kurt: Eskişehirliler termik santrale izin vermeyecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2017 12:49

Başkan Kurt: Eskişehirliler termik santrale izin vermeyecek

Haberin Devamı


ESKİŞEHİR,(DHA)-TMMOB Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Genel Başkanı Baran Bozoğlu, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt'u ziyaret etti. 
Eskişehir'de düzenlenen bir program için Eskişehir'e gelen ÇMO Genel Başkanı Baran Bozoğlu ile birlikte ziyarette, ÇMO Ankara Şube Başkanı İlkim Yiğit, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oğuzhan Özen hazır bulundu. 
Genel Başkan Bozoğlu, Başkan Kurt'a oda çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bozoğlu ayrıca Eskişehir'de yapılması planlanan Kömürlü Termik Santral hakkında da, Başkan Kurt ile görüş alışverişinde bulundu.  Bozoğlu, kömürlü termik santral ile ilgili "Kimileri bu tesisin çok teknolojik olacağını söylüyor ama şunu açıkça vurgulamak lazım, dünyadaki en geri teknoloji termik santrallerdir" dedi.
Odunpazarı Belediye Başkanı Av.Kazım Kurt da, ÇM) Genel Başkanı Baran Bozoğlu'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Kurt, yapılması planlanan kömürlü termik santralin Eskişehir'in havasını, toprağını ve suyunu zehirleyeceğini söyleyerek, "Eskişehirliler, Eskişehir'e zararı dokunacak olan bu kömürlü termik santrale izin vermeyecek" dedi. 
--

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!