Başkan Kocamaz, 1 Yılını Değerlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Kocamaz, 1 Yılını Değerlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2015 12:37

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BURHANETTİN KOCAMAZ, MERSİN'E HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKMALARI GEREKTİĞİNİ BELİRTEREK, "İYİ YÖNETİLMEMİŞ, KURUMSALLAŞMAYI BİR TÜRLÜ TAMAMLAYAMAMIŞ, HER YÖNÜYLE ADETA TEL TEL DÖKÜLEN BİR YEREL YÖNETİM BİRİMİYLE KARŞILAŞTIK. ARTIK GEÇMİŞİN EKSİKLERİYLE, YANLIŞLARIYLA UĞRAŞMAK YERİNE, YÜZÜMÜZÜ GELECEĞE DÖNMEK ZORUNDAYIZ" DEDİ.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’e hep birlikte sahip çıkmaları gerektiğini belirterek, "İyi yönetilmemiş, kurumsallaşmayı bir türlü tamamlayamamış, her yönüyle adeta tel tel dökülen bir yerel yönetim birimiyle karşılaştık. Artık geçmişin eksikleriyle, yanlışlarıyla uğraşmak yerine, yüzümüzü geleceğe dönmek zorundayız" dedi.
Başkan Kocamaz, Kongre ve Sergi Sarayı’nda bir yıllık görev sürelerinde yaptıkları ve yapacakları çalışmaları anlattı. Sunuma, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, MHP Mersin Milletvekilleri Ali Öz ile Mehmet Şandır, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, meclis üyeleri, daire başkanları, sivil toplum kuruluşları, oda ve dernek temsilcileri katıldı.
Mersin’e hep birlikte sahip çıkmaları gerektiğini belirten Kocamaz, göreve geldiklerinde birçok sorunla karşılaştıklarını kaydetti. 30 Mart’ta Büyükşehir Belediyesi yönetimin devraldıklarında karşılaştıkları tek sorunun yeni statüden kaynaklanan belirsizliklerle aksaklıkların olmadığını vurgulayan Kocamaz, "Bu sıkıntıyla birlikte, yıllarca iyi yönetilmemiş, kurumsallaşmayı bir türlü tamamlayamamış, her yönüyle adeta tel tel dökülen bir yerel yönetim birimiyle karşılaştık. Açıkçası bu manzarayı görünce hemşerilerim ve Mersin adına yüreğim yandı. Şehrin olanaklarını ve potansiyelinin böylesine hoyratça değerlendirilmiş olması hemşerilerim ve Mersin adına üzüntü verici. Belediye yönetimi aracılığıyla halka hizmet vermek, parti mensubiyetini aşan, herkese eşit yaklaşımı, adil davranmayı, ayrım yapmamayı, ancak kamu malını bir emanet ve vebal olarak görmeyi gerektiren bir konudur. Belediye yönetimi kanalıyla kente hizmet etmek, her şeyden önce bir aşk, sevda, fedakarlık, adanmışlık ve beceri işidir. Bunu adeta bir hobi gibi, angarya gibi görenlerin o kente ve insanlarına hak ettikleri hizmetleri vermesi mümkün değildir. Mersin’de bu tür konularda geçmişte yeterli hassasiyetlerin gösterilmediği gayet açıktır. Yapılan bazı hizmetler, hayata geçirilen bazı projeler olmasına rağmen sorunların çözümünde yeterli katkıyı sağlamamıştır. Dünya, Türkiye ve Mersin değişirken belediye hizmetleri buna ayak uyduramadığı gibi geriye gitmiştir. Artık geçmişin eksikleriyle, yanlışlarıyla uğraşmak yerine, yüzümüzü geleceğe dönmek zorundayız" diye konuştu.
MERSİN’DE BİR YILDA YAPILAN ÇALIŞMALAR
Slayt eşliğinde 1 yılda yaptıkları çalışmalardan da bahseden Kocamaz, "Güvenli ulaşım sistemini başlattık. Sadece bugünün değil, geleceğin ulaşım sistemini tasarlıyoruz. Merkez kontrollü akıllı sinyalizasyon sistemi ile trafiği rahatlattık. Yaya öncelikli kent olma yolunda uyguladığımız yaya yolu geçiş çizgileri ile önceliği yayalarımıza verdik. Battı çıktı kavşak projesi ile Mersin’i trafik kaosundan kurtarıyoruz. Yollara güven ve konforu getiriyoruz. Mersin’i trafik kaosundan kurtaracak, modern ve çağdaş ulaşım sistemini Mersin’e getirecek monaray sistemi ile Türkiye’de bir ilk olacağız. Tren Garı ile Mezit’li arasında 13.1 kilometrelik raylı sisteme sahip olan proje, yolun üzerinden seyredecek ve sistem karayolunda yer kaplamayacak. Güvenli ve hızlı ulaşımı halkımız ile buluşturacağız. Entegre Atık Değerlendirme Sistemi ile çöplerden elektrik enerjisi üreterek, halkımızın yararına gelir elde edeceğiz. Geri dönüşümü mümkün olan atıkları ekonomiye kazandırarak, hem tasarruf sağlamış hem de ekolojik dengeyi korumuş olacağız. ‘Doğayı Geri Kazanıyoruz’ projesi kapsamında, benzerlerinden farklı olarak, çöp gazından elektrik üretilecek, topraksız tarım ve balık yetiştiriciliği sistemi kurulacak, aynı zamanda tamamen organik olan solucan gübresi üretimi yapılacak. Atık bertaraf tesisleri ile atıkları gelire çeviriyoruz" ifadelerini kullandı.
YAPIMI DURAN CUMHURİYET EVLERİ’NİN 336 DAİRESİ YAPILACAK
Yıllardır tamamlanamayan Cumhuriyet Evleri Projesi’nin son 336 dairesini önümüzdeki aylarda yüzme havuzu, geniş peyzaj alanı, otoparkı, açık spor tesis alanı ve alışveriş merkezi ile birlikte vatandaşın beğenisine sunulacağının altını çizen Kocamaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ucuz ve kaliteli ekmek üretimi için belediye ekmek fabrikamızı teslim aldık, ekmek üretimi için en kısa zamanda faaliyete başlayacağız. Eski otogar ve makine ikmal sahasına yapılacak olan Bilim Merkezi ve Gençlik Parkı Mimari Konsept Projesi hazırlandı. Uygulama projesi çalışmaları devam etmektedir. Büyükşehir Hizmet Binası ve Kompleksi Mimari Tasarım projesi yapıldı. Uygulama projesi hazırlık çalışmaları devam etmektedir. Bu kompleks içinde Mersin’e yakışır bir Kongre Merkezi’de yer alacaktır. Kentin estetik anlayışına uygun, sosyal yaşam alanları olan, yeşili bol, kent kimliğine uygun bir Mersin için çalışıyoruz. Etkin ve verimli kaynak kullanımı ile borçlarımızı ödüyor, belediye gelirlerimizi arttırıyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi Taş Bina çevresi, Atatürk Caddesi, Silifke Caddesi, Yoğurt Pazarı ve Ulu Camii Meydanı’nın düzenlenmesi Kentsel Tasarım Uygulama Projesi tamamlandı. Kültür Varlıkları Koruma Kurulunca onaylandı. Yapım ihalesine çıkılması hazırlıkları devam ediyor. İstanbul Feshane Mersin Tanıtım Günleri, Emitt Fuarı, Ankara’da Mersin Tanıtım Günleri, Berlin Fuarı, Miami Cruise Fuarı gibi katıldığımız ulusal ve uluslararası projeler ile Mersin’in doğal ve tarihi güzelliklerini tüm dünyaya tanıtıyor, turizm yatırımları için işbirliği yapıyoruz. Doğru tarım uygulamaları ile Mersin’i tarımın başkenti yapıyoruz. Yoksulluk haritası ile bilgiye dayalı öncelikli yardım hizmetini hayata geçiriyoruz. Talasemi Merkezi hastalara umut olacak. Mersin’in tamamında bu yıl üniversiteyi kazanan 7 bin 100 öğrencimize aylık 100 TL eğitim yardımı yapıyoruz. 60 yeni engelsiz otobüsümüzle ulaşımda artık engel yok. Simit Arabam Engel Tanımam Projesi ile engelli vatandaşlarımıza istihdam fırsatı sunarak ortopedik engelli vatandaşlarımızın ekonomik anlamda refaha kavuşmasını sağlıyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana Mersin’in tarihi ve kültürel zenginliklerini ortaya çıkarmak için maddi ve manevi tüm desteği belediye olarak sağladık. Doğal yaşam alanı projesiyle hayvan dostlarımızın yanındayız. Adalet ve eşitlik anlayışı ile hizmetlerimizi her yere taşıyoruz. Spor dostu bir kent için ilkleri Mersinlilerle buluşturduk. Ata sporlarımızı yaşatıyoruz. Karboğazı Kayak Merkezi Projesi ile Mersin’e kış turizmini getiriyoruz. Kültür seviyesi daha yüksek bir Mersin için tiyatro ve etkinliklerimizi sadece merkeze değil ilçelerimize taşıyoruz. Mersin’i yaşanılabilir bir kent yapma yolunda kararlı adımlar atıyoruz. Kentin huzur ve güvenliği için çalışıyoruz. Akdeniz’de atık sulardan kaynaklanan kirlenmeyi önlemek amacıyla Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi’ni Mersin halkının hizmetine sunuyoruz. Kışın yağmur suları altında kalan sahil yolu ve pek çok önemli bölgeye yağmur suyu hattı döşeyerek, su baskınlarının önüne geçtik."
Konuşmasının sonunda Mersin’in sorunlarından da bahseden Kocamaz, "Personel yapılanması, trafik, otopark, parkomat, yoksulluk, Adnan Menderes Bulvarı’ndaki kafelerdeki yanlış yapılanma, ekmek fabrikası, Aquapark ve yıkım kararı, köylerde içme suyu ve sulama suyu yarım kalmış projeleri, Tarsus dışında ruhsatlı mezbaha olmayışı, Mersin merkez ve Tarsus dışında düzenli hal kompleksi olmayışı, içme ve atık suyu hizmetlerinde Mersin merkez dahil tüm ilçelerde zarar edilmektedir" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!