Başkan Kara’nın Muharrem Ayı Mesajı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Kara’nın Muharrem Ayı Mesajı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2015 11:32

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Hicri yılbaşının başlangıcı olan ve içerisinde Aşure Günü gibi önemli bir günü barındıran Muharrem ayı ile ilgili bir mesaj yayınladı.
Belediye Başkanı Hasan Kara, Muharrem ayının diğer aylar arasında farklı bir yeri bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
“Çünkü içinde 10 peygambere 10 ikramın verildiği aşure gibi önemli bir günü barındırıyor. Hazret-i Âdem’in tövbesinin kabul olması, Hazret-i Nuh’un tufandan kurtulması, Hazret-i Yunus’un balığın karnından çıkması, Hazret-i İbrahim’in ateşte yanmaması, Hazret-i İdris’in canlı olarak göğe çıkarılması, Hazret-i Yakub’un, oğlu Hazret-i Yusuf’a kavuşması, Hazret-i Yusuf’un kuyudan çıkması, Hazret-i Eyyüb’ün hastalıktan kurtulması, Hazret-i Musa’nın Kızıldeniz’i geçmesi, Hazret-i İsa’nın doğumu ve ölümden kurtulup, diri olarak göğe çıkarılması Aşure günü olmuştur. Aşure günü oruç tutmak sünnettir. Bugünde sıla-i rahim yapmak, sadaka vermek, aşure veya başka tatlı yaparak bunu dağıtmak, çocukları sevindirmek kültürümüzde bugüne özgü yapılan geleneksel güzel adetlerimizdir. Bugünün ruhunda kardeşliğin, birliğin, sevginin, anlayışın ve hoşgörünün anlamı saklıdır. Bugün bu ruhtan feyiz alarak bütün bir ömrü hayır ve güzellikler içinde geçirmek için çokça dua edilmesi gereken bir gündür. Muharrem ayının ilk günü hicri yılbaşıdır. Peki, bu kutlu ayı nasıl değerlendirmeli? Asr-ı saadet döneminde sahabeden biri Peygamberimiz’in (sas) yanına gelir ve ‘Ramazan’dan sonra ne zaman oruç tutmamı tavsiye edersiniz?’ diye sorar. Peygamberimiz, ‘Muharrem ayında oruç tut. Çünkü o, Allah’ın ayıdır. Bu ayın onuncu gününde tutulan orucun Allah katında, o günden önceki bir senenin günahlarına kefaret olacağını kuvvetle ümit ediyorum’ cevabını verir. Bugüne ait bir de hüzün ve ibretle anılması gereken bir olaya hatırlatmak gerekiyor. Biliyorsunuz, bugün Kâinat efendisi, Seyyid’ul-Enbiya, Resul-i Kibriya’nın göz nuru, Emir’ül-Müminin Aliyy’el-Murtaza’nın ciğerparesi, dünya kadınlarının efendisi Hz. Fatıma’nın canı, risalet bağının gülü Hz. Hüseyin (r.a) Efendimizin şehit olduğu gündür. Mazlumluğun, haksızlığın, en büyük cinayetin ne yazık ki yıl dönümü bugün… Bir anlamda bugün şahadet günü, mazlumlar günüdür. Bu vesileyle başta Kilisli hemşerilerim olmak üzere bütün İslam âleminin Aşure gününü tebrik ediyor, başta Hz. Hüseyin Efendimiz olmak üzere bir kez daha bütün aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!