Başkan Halebak, yerli mini otonom aracını inceledi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Halebak, yerli mini otonom aracını inceledi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2017 16:59

Başkan Halebak, yerli mini otonom aracını inceledi

Haberin Devamı

LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)- KIRKLARELİ'nde Lüleburgaz Belediyesi'nin ev sahipliğinde başlayan ve Trakyada ilk kez üç üniversitenin katıldığı kod yazma Hackhatonu Trakya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği, Namık Kemal Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ve Kırklareli Üniversitesi Yazılım Mühendisliği öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla düzenlendi.

Hackhaton, farklı üniversitelerdeki yazılım ve bilgisayar mühendisliği öğrencilerinin aynı ekipte uygulama geliştirmesini ve geleceğin teknoloji girişimcilerini ortaya çıkarmayı hedefledi. Ayrıca Hackhaton etkinliğinde üniversitenin Mercan Satış ve Servis Hizmetleri Tic. Ltd. Şti sponsorluğunda katılım sağladığı OPENZEKA firması tarafından düzenlenen yapay zeka algoritmalarının kullanıldığı mini otonom araç yarışmasında yarışacak olan araç sergilendi. Büyük ilgi gören araç hakkında bilgi almak isteyen katılımcılara takım lideri Haldun Yılmaztürk ve takım üyesi Buğra Aydıngöz tarafından bilgi verildi. Hackatho'nun açılış konuşmasını yapan Lüleburgaz Belediyesi Başkanı Emin Halebak’da stanta gelerek düzenlenecek yarışma ile aracın donanımı ve yazılımı hakkında akademik danışman Yrd. Doç.Dr Cem Taşkın’dan bilgi aldı.

Belediye Başkanı Emin Halebak, ilerleyen süreçte OPENZEKA MARC yarışmasında veya geliştirilen diğer teknoloji projelerine paydaş olabileceklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!