Başkan Gürkan'a başarı ödülü

Güncelleme Tarihi:

Başkan Gürkana başarı ödülü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2017 13:04

Başkan Gürkan'a başarı ödülü

Haberin Devamı

Taha AYHAN/MALATYA, (DHA)- TARİHİ Kentler Birliği (TKB) tarafından bu yıl 16'ncısı düzenlenen 'Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda ödül alan belediyelere ödülleri verildi. Başarı Ödülü’ne layık görülen Battalgazi Belediyesi’nin ödülünü, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan düzenlenen ödül töreninde aldı.
Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından bu yıl 16'ncısı düzenlenen "Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması" ödül töreni, Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı (YAPEX) kapsamında Antalya EXPO Center'da gerçekleştirildi. Ödül törenine, ÇEKÜL Vakfı ve TKB Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Tarihi Kentler Birliği ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, AK Parti Battalgazi Kadın Kolları Başkanı Şule Özkan, Tarihi Kentler Birliği’ne üye belediyelerin başkanları ve temsilcileri, bazı belediye meclis üyeleri, AK Parti Battalgazi İlçe Gençlik Kolları üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
69 belediyeden 143 projenin değerlendirildiği ödül töreninde Battalgazi Belediyesi’ne tarihi ve kültürel mirasın korunması dalında ‘Başarı Ödülü’ verildi. Ödülü, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan düzenlenen ödül töreninde alırken, ödül alan diğer belediyelere ise, ödüllerini verdi. Ödül töreni sonrası değerlendirmede bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ödülü Malatya halkı adına aldıklarını belirterek, şöyle dedi:
"Daha önce EXPO 2016 Antalya’da uluslararası jüri tarafından belirlenen bir ödül almıştık. Geçtiğimiz yılda yine Tarihi Kentler Birliği tarafından Mahalle Müzeleri ile ilgili Uygulama Ödülü almıştık. Bu yılda tarihi ve kültürel mirasın korunması dalında Başarı Ödülü aldık, bir taraftan da ödül verdik. Netice itibari ile bu ödülleri memleketimiz adına almış olduğumuz ödüllerdir. Bir ekip çalışmasının sonucudur. Bu ödülümüzün Battalgazi’mize ve Malatya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ödülün içeriği olan Kent Müzesi’nin de hakikaten Malatya’ya yakışır, yaraşır bir ölçek içerisinde dizayın edilmesini temenni ediyorum. İnşallah Kent Müzesi de, 2018 yılının Mayıs ayının sonu gibi açılırsa Malatya’nın hafızasının ve kent belleğinin korunması konusunda önemli bir işlevi yerine getirecektir. Ayrıca binanın kendisinin müze hüviyetinde bulunması ayrı bir anlam ifade ediyor. Kent Müzesi olarak dizayn etme durumunda olduğumuz Askerlik Şubesi, çok çirkin sıvalarla esasında çok güzel bir taş yapı örneği olmasına rağmen kapatılmıştı. Şimdi biz o sıvaları kaldırarak, oraları aslına uygun bir şekilde kendimize yakışır, yaraşır bir ölçek içerisinde oranın restorasyonunu bitirdikten sonra Kent Müzesi işlevi görme anlamında dizaynı yapılacak. Bu Kent Müzemizin de Malatya’mıza hayırlı olmasınız temenni ediyorum."
Antalya’da bulunan Malatyalıların kendilerini yalnız bırakmadığını da belirten Başkan Gürkan, "Tabi Antalya’da görmüş olduğumuz ilgi ve alakadan dolayı Antalya Malatyalılar Derneği başkanı ve yönetim kurulu üyeleri başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Kendimizi evimizde hissettik. Meclis üyelerimiz ve hemşerilerimizin burada olması, bizleri mutlu etti” şeklinde konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!