Başkan Gümrükçüoğlu’dan Avni Aker açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Başkan Gümrükçüoğlu’dan Avni Aker açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2018 18:07

Başkan Gümrükçüoğlu’dan Avni Aker açıklaması

Haberin Devamı

TRABZON, (DHA) – TRABZON Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Avni Aker bölgesinin ne şekilde değerlendirileceğine yönelik açıklamalarda bulundu. Gümrükçüoğlu, “Alanın ne şekilde değerlendirileceğine karar verecek olan halkımızdır” dedi.

Büyükşehir Belediyesinin, Avni Aker ve bölgesinin ne şekilde değerlendirileceğine yönelik bir tasarım hazırlamadığını hatırlatan Gümrükçüoğlu, “Bizim burası için sadece önerilerimiz olur. Alanın ne şekilde değerlendirileceğine karar verecek olan halkımızdır. Projeler ortaya çıktıktan sonra kamuoyu yoklaması yaparız. Şuan ortada tek bir proje bile yoktur” dedi.

‘HERKES TASARIM YAPIYOR, ÖNERİDE BULUNUYOR’

Avni Aker bölgesinin ne şekilde değerlendirileceğine ilişkin birçok firma tarafından öneri tasarımlarının yapıldığını ifade eden Gümrükçüoğlu,şöyle dedi:

“Burası için herkes tasarım yapıyor. Bu tasarımların hiçbiri uygulama projesi değildir. Hiçbiri de bizim tasarımımız değildir. Birçok firma burası için tasarım yapıyor ve TOKİ’ye iletiyor. Herkes fikrini söylüyor. Bakın İnşaat Mühendisleri Odası, orası için hazırladıkları tasarımı Bakanlığa gönderdiklerini gazeteye verdikleri beyanatta ifade ediyor. Çevre Mühendisleri Odası Başkanımız Özmen de gazeteye verdiği beyanatta, ‘bize bununla alakalı projeler gelmedi. Belediye tarafından bize projeler gönderilip görüşümüz sorulmadığı için her hangi bir çalışma yapmadık’ demiş. Çok doğru söylemiş. Çünkü ortada oluşmuş, taraflarca mutabık kalınmış bir proje yok. Diyelim ki burayla alakalı birkaç proje oluştu. Tabi ki o zaman o projeleri mühendislik odalarımıza göndereceğiz. Erken iftar açmaya lüzum var mı?”

Gazetelerde yer alan ve Avni Aker bölgesinde uygulanacak olduğu iddia edilen tasarımın bir firma tarafından hazırlanıp internette yayımladığını belirten Gümrükçüoğlu, bunun herkesin yapabileceğini ve bu durumun kesinlikle hiçbir resmiyet içermediğini yineledi. Gümrükçüoğlu, “Firmanın biri tasarım yapmış, internet yayınlamış. Herkes orası için tasarım yapabilir. İnternette yayınlanan o tasarım da sadece Avni Aker bölgesindeki alanı içermiyor. 154 bin metre kare ile bölgeyi içeriyor. Oradaki alan ise gerçekte 54 bin metre kare. Bir tasarımı Trabzon Gazeteciler Cemiyeti de yaptırıp gönderse onunda önerileri değerlendirilir. Mesela İnşaat Mühendisleri Odası bir tasarım yapacak, tabiî ki oda değerlendirilecek. Bunlar harmanladıktan sonra uygulayıcı kuruluşlar birkaç proje ortaya koyar. Ondan sonraki yol haritası nedir? TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ile bugüne kadar olan görüşmelerimde edindiğim kanaat bunların harmanlanması sonucunda projeleri Trabzon’a göndereceğidir. Bunu Trabzon’da Bakan, milletvekilleri, mimarlık- mühendislik odaları, basın-yayımız, toplumun tüm katmanları görüşür ve ortaya alternatifli bir uygulama çıkar. Demek ki daha işin başındayız. Demek ki bunlar adım adım, aşama aşama yapılacak işler. Dediğim gibi erken iftar açmaya gerek yok” şeklinde konuştu.

‘BİZİM SADECE ÖNERİLERİMİZ VAR’

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin, Avni Aker’in ne şekilde değerlendirileceği hususunda kural koyucu olmadığını, sadece bir kaç öneride bulunduğunu altını çizerek vurgulayan Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Gelelim bizim Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sizlerle paylaşacağımız kendi bazı öngörülerimize. Bir gazetede buranın nasıl değerlendirileceğine şehir olarak karar verileceğini söylediğim yazıyor. Evet, yine aynısını söylüyorum. Kültür merkezi olarak büyük olmayan bir bina yapılabileceğini söylediğim yazılıyor. Evet yine aynı görüşteyim. Bunlar bizim öngörülerimiz, önerilerimizdir. Mesela bugün Atapark’ta olan kütüphaneniz çok küçük kalmış durumda. Kuşaklarımızın elektronik ortamda yararlanacağı bir kütüphanesi olsun diye öneririz. Orada bir kültür merkezimiz olsun diye öneririz. Devlet tiyatrosu binasının orada olması bizim önerimizdir. Bakın dikkat edin, bu bizim dayatmamız değildir, önerimizdir.‘

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!