Başkan Eşkinat: “Dilenerek çok ciddi kazançlar elde ediyorlar”

Güncelleme Tarihi:

Başkan Eşkinat: “Dilenerek çok ciddi kazançlar elde ediyorlar”
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2016 18:35

Başkan Eşkinat: “Dilenerek çok ciddi kazançlar elde ediyorlar”

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ, (DHA)-TEKİRDAĞ’ın Süleymanpaşa İlçe Belediyesi ekipleri, bayramı fırsat bilip vatandaşların duygularını sömüren dilencileri toplayarak haklarında işlem yaptı.
Özellikle cami önleri, ana cadde üstleri ve trafik ışıklarında insanlardan para toplayan dilencilerin önüne geçmek için çaba gösteren ekipler, yapılan şikayetler doğrultusunda bir çok dilenciyi dilendikleri noktalardan toplayarak Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Merkezi’ne getirdi.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa İlçe Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; “Şuan şehrimizde dilencilik maalesef bir sektör haline gelmiş durumda. Vatandaşlarımızın duygularını sömürerek para topluyorlar. Dilenerek çok ciddi kazançlar elde ediyorlar. Özellikle Suriye uyruklu olan bu dilenciler lüks araçlarla dilenecekleri yerlere bırakılıyorlar. Daha fazla para toplayabilsinler diye de yanlarına çocuklar veriliyor. Akşam olduğunda ise yine lüks araçlarla dilendikleri yerlerden alınıyorlar.” dedi.
Dilencilerin Tekirdağ’da şebekeleştiğini vurgulayan Eşkinat; “Dilenci şebekesine karşı halkımız da duyarlı olmalı. Sizlerden bu konuda tek isteğim bu dilencilere para vermemeniz. 0850 450 59 59 nolu Çağrı Merkezimizi ya da Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’nü arayarak haklarında işlem yapılmasını sağlamanız. Gördüğünüz yerde lütfen emniyet ya da zabıta ekiplerine bu duygu tacirlerini bildiriniz.” ifadelerini kullandı.
HAKLARINDA YASAL İŞLEM YAPILDI
Öte yandan Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Merkezi’ne getirilen dilencilere 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 33. maddesi gereğince yasal işlem yapıldı. 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!