Başkan Düzgün: “Dünyayı Yönetenlerin Barıştan Yana Tavır Almalarını İstiyoruz”

Güncelleme Tarihi:

Başkan Düzgün: “Dünyayı Yönetenlerin Barıştan Yana Tavır Almalarını İstiyoruz”
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2015 14:14

ERZİNCAN HACI BEKTAŞ VELİ ANADOLU KÜLTÜR VAKFI BAŞKANI SADIK DÜZGÜN MUHARREM AYI MÜNASEBETİYLE İLGİLİ BİR AÇIKLAMA YAPTI

Erzincan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Şubesi Başkanı Sadık Düzgün Muharrem Ayı münasebetiyle bir açıklamada bulundu.
Başkan Düzgün Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şubesinde vakıf üyeleri ile gerçekleştirdiği açıklamasında; “Ülkemizin her zamankinden çok bugünlerde barışa ve huzura ihtiyacı var. Dileğimiz barış isteyen insanların hunharca saldırılara uğratılıp öldürülmesin. Bu ülkenin tüm unsurlarının barış ve kardeşlik için çaba göstermesi gerekir. Savaştan ve kaostan yana olan tüm unsurları kınıyoruz. Ülkemizi ve dünyayı yönetenlerin barıştan yana tavır almalarını istiyoruz. Ankara’ya barış için gidip katledilen masum insanları rahmetle anıyor yaralılara acil şifalar diliyoruz.”dedi.
Düzgün açıklamasının devamında; “ 14 Ekim 2015 Çarşamba günü itibari ile muharrem orucunu tutmaya başlayacağız. Muharrem ayı denildiğinde ilk akla gelen Allah rızası için tutulan oruçlarımızdır. Allah’ın rızasını ve sevgisini kazanmak, toplumsal birliği, kardeşlik ve barış duygularını pekiştirmek, haksızlığa karşı çıkmak mazlumdan yana olmak için özü dara çekme ve gönülleri insan onuru ile yıkama ayıdır. Bu ay dargınlıkların, küskünlüklerin bittiği, yüreklerimizin gönüllerimizin bir olduğu, paylaşımın, dostluğun, komşu hakkının kutsallığı ve ayrımcılığın olmadığı, eline-diline-beline hakim olma erdemliğinin doruğu çıktığı bir aydır.
Biz aleviler orucumuzu ve matemimizi üç ana nedenden dolayı tutmaktayız. Birincisi Hz. Adem’den Hz. Muhammed’e kadar bütün peygamberlerin muharrem ayını kutsal kabul edip bu ayda oruç tuttukları için bizde Allah rızası için oruç tutmaktayız. İkincisi şehitler şahı Hazreti İmam Hüseyin ve tüm Kerbela şehitlerinin matemi için. Üçüncüsü; Kerbela’da bütün ehlibeyt erkekleri şehit edilirken Hz. Hüseyin’in büyük oğlu İmam Zeynel Abidin sağ olarak kurtulmuştur. Hz. Peygamberimizin soyu olan imamlar ve seyitler İmam Zeynel Abidin’den devam etmiştir.
Hz. Muhammed ve Ehli Beyt’in soyunun dünyada devam etmesine karşılık Allah’a şükürlerimizi ifade etmek için on iki imamlar aşkına on iki gün oruç tutmaktayız. Muharrem orucu boyunca yardımsever vatandaşlarımızın yardımları ile her akşam oruç açma yemekleri vakfımızın yemekhanesinde verilecektir. Yine matem orucu boyunca tüm Erzincan’da ki cemevlerinde cem ibadetleri yapılacaktır. 26 Ekim Pazartesi günü saat 12’de vakfımız yemekhanesinde yemek ve aşure ikramı yapılacaktır. Tüm dostları ve canlarımızı aşure günümüze davet ediyoruz.
Kutsal Muharrem ayının ulusumuza ve dünyaya barış, kardeşlik ve özgürlük getirmesini diliyoruz.”dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!