Başkan Çerçi 2015 Seçim Sonuçları Değerlendirdi:

Güncelleme Tarihi:

Başkan Çerçi 2015 Seçim Sonuçları Değerlendirdi:
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2015 13:01

YUNUSEMRE BELEDİYE BAŞKANI DR. MEHMET ÇERÇİ, 2015 SEÇİM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, 2015 seçim sonuçlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmesinde, “Milletin takdiri her şeyin üzerindedir. Milli iradeye saygı duymak gerekiyor. Hiç kimse AK Parti yıkıldı, AK Partiyi devirdik şöyle oldu böyle oldu gibi söylemesin. AK parti almış olduğu yüzde 41 civarındaki oy oranıyla Türkiye’nin en büyük muhafazakâr merkez hareketidir. AK Parti, halkın çoğunluğunun desteğini almış bir kitle partisidir. Oynanan kirli oyunlara, dış mihrakların planlarına, projelerine rağmen Ak Partinin gücü ortadadır.”dedi.
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, 2015 seçim sonuçlarını değerlendirdi.
“MİLLETİMİZİN TAKDİRİ HER ŞEYİN ÜSTÜNDE”
Başkan Çerçi, değerlendirmesinde, “Milletin takdiri her şeyin üzerindedir. Milli iradeye saygı duymak gerekiyor. Milletimiz bize belki bir uyarı yaptı. Belki bizimde kendimizi muhasebe etmemizi istedi. Ben inanıyorum ki milletimizin çoğu yanlışta asla ittifak etmez. Milletimizin çoğunluğu doğruyu bulur ve bu doğruyu bizlere gösterir. Hiç bir parti tek başına iktidarı sağlayacak çoğunlukta değil. Aldığı yüzde 41’ler civarında oy ile en büyük grup yine ak parti gurubu. Ama çıkarmış olduğu milletvekili sayısına baktığınızda tek başına iktidara yetmiyor. Diğer partilerin yani CHP, MHP ve HDP de tek başına iktidar olması için sayıları yetmiyor. Ancak çoğunluk sağlanması gerekiyorsa üçlü koalisyonla sağlanabilir. Yada aklı selim devreye girer AK Partinin başı çekeceği ikili bir koalisyon olabilir. Yada diğer iki partinin içinde yer aldığı dışarıdan destekli bir azınlık hükümeti olabilir. Sonuçta çok parçalı bir yapı var. Bu tür koalisyon ve azınlık hükümetleri geçmişte denendi ancak Türkiye bunlardan çok fazla verim alamadı. Türkiye’nin geleceği, 2023 vizyonu ve büyük Türkiye hayali için istikrar çok önemli.” dedi.
“DEMOKRASİLERDE SEÇİMİN ÖNEMİ BÜYÜK”
Türkiye’nin yolunu kesmek, istikrarını bozmak isteyen bazı dış güçlerin olduğunu ancak bunlara milletin meydan vermediğini belirten Başkan Çerçi, “Türkiye’nin yolunu kesmek, istikrarını bozmak isteyen için bazı dış güçler var, üst akıl var. Millet bunlara meydan vermedi. Demokrasilerde bir şekilde çözüm yolu bulunur. Önümüzdeki süreçte ne olacak tabi ki şuan için bilemiyoruz. AK Parti dışında belki bir ikili koalisyon olur, azınlık hükümeti kurulabilir. Ancak bunlar çok işe yaramaz. Üçlü koalisyonu becerebilirler mi bunu bilmiyorum. AK Parti’nin başını çekeceği ikili bir koalisyon hükümeti çok daha istikrarlı olur. Bütün bunlar için karar verecek parti başkanları var. Cumhurbaşkanımız var onların da mutlaka tavsiyeleri olacak. İstikrarsızlığa asla müsaade etmemek lazım diye düşüyorum. Demokrasilerde seçimin önemi çok büyüktür. Gerekirse halka tekrar gidilir. 45 gün içerisinde güvenoyu alacak bir hükümet kurulamazsa mecburen seçime gidiliyor.” ifadelerini kullandı.
“KENDİ ÜZERİMİZE DÜŞEN MUHASEBEMİZİ YAPMALIYIZ”
Başkan Çerçi seçim sonuçları değerlendirmesine şöyle devam etti:
“Bir AK Parti üyesi ve bir belediye başkanı olarak bizimde kendi üzerimize düşen muhasebemizi yapmamız lazım. Varsa hatalarımız ki mutlaka vardır. Üslubumuzda, tarzımızda, yöntemimizde, usulümüzde, istişarelerimizde hatalar varsa mutlaka bunların da gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yani halkımız bize bir uyarı yapmıştır. Diğer partilerin durumları zaten ortadadır. Hiç kimse AK Parti yıkıldı, devirdik şöyle oldu böyle oldu gibi söylemesin. AK Parti almış olduğu yüzde 41 oyla Türkiye’nin en büyük muhafazakâr merkez hareketidir. Halkın çoğunluğunun desteğini almış bir kitle partisidir. Oynanan kirli oyunlara, dış mihrakların planlarına, projelerine rağmen AK Parti’nin gücü ortadadır. CHP, MHP ve HDP’nin AK Parti’siz hareket yapacak hali yok. Bu aziz milletimiz AK Parti’ye güveniyor, inanıyor. Bizde milletimize inanıyor ve güveniyoruz.”
“MİLLETİMİZİN SAĞDUYUSUNA GÜVENİYORUM”
‘Erken seçim olması halinde sonuç değişir mi?’ sorusuna karşılık Başkan Çerçi, “Ben milletimizin sağduyusuna güveniyorum. Milletimiz belki de bu şekilde olmazları gösterecek ve belki de bir erken seçim zarureti olursa milletimiz bunun gereğini yapacağına inanıyorum.”şeklinde cevap verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!