Başkan Böcek, Hayvan Barınağında İncelemelerde Bulundu

Güncelleme Tarihi:

Başkan Böcek, Hayvan Barınağında İncelemelerde Bulundu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2016 16:24

KONYAALTI BELEDİYE BAŞKANI MUHİTTİN BÖCEK, SOKAK HAYVANLARI SAĞLIK VE REHABİLİTASYON MERKEZİ'NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 2015 yılında Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi’nde sahiplendirme programı ile 654 kedi ve köpeği yeni ailelerine teslim ettiklerini söyledi.
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi’nde incelemelerde bulundu. İncelemelerde Başkan Böcek, Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki sokak hayvanlarını elektrikli ısıtıcılarla soğuktan koruklarını söyledi.
SOKAK HAYVANLARI İÇİN ISTICILI ODA
Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi’nin termostat ayarlı ısıtıcılar ile anlık ısı değişimlerin gözlenebildiğini hatırlatan Başkan Böcek, “Sokaktan barınağa alınan kedi ve köpekler laboratuar ortamında yapılan bir dizi tahliller sonrasında kısırlaştırılıyor. Sonrasında ise rehabilite programına alınan sokak hayvanları, kendilerine ayrılan özel ısıtıcılı bölümlerde sahiplendirme programı kapsamında beklemeye alınıyor. Bu projeyle 2015 yılında 654 kedi ve köpeğe sıcak yuva sağladık. Amacımız, genç nesillere öncelikle hayvanları sevdirmeyi amaçlıyoruz” dedi.
3 BİNE YAKIN KİŞİYİ AĞIRLADIK
Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezini öğrenci gruplarına açtıklarını dile getiren Başkan Muhittin Böcek, burada küçük dostlarıyla oyun oynayan çocukların, onları tanıyarak sevmeyi öğrendiklerini kaydetti. 2015 yılında 12 okuldan toplan 300 öğrenciyi hayvan barınağında ağırladıklarını ifade eden Başkan Böcek, vatandaşlarla birlikte barınakta ağırladıkları kişi sayısının 3 bine yakın olduğunu söyledi.
Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi’nde laboratuar ve yeni ameliyathane bölümleri oluşturduklarını da dile getiren Muhittin Böcek, geçtiğimiz yıl içinde 573 köpek ve 265 kedi kısırlaştırdıklarını bununla birlikte 6 kırık tedavisi ve bir de göz ameliyatı yaptıklarını ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!