Başkan Aksoy 2015 Yılını Değerlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Aksoy 2015 Yılını Değerlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2016 16:11

SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI NECDET AKSOY, BELEDİYE TARAFINDAN 2015 YILINDA YAPILAN YATIRIMLARI ANLATTI.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, belediye tarafından 2015 yılında yapılan yatırımları anlattı.
Aksoy, Meclis Toplantı Salonu’nda yaptığı açıklamada, belediyenin 2015 yılında yaklaşık 40 milyon liralık kamu kaynağını hizmetlerde harcadığını söyledi.
40 milyon liralık kaynağın yüzde 75’inin kendi öz kaynaklarından kullandıklarını kaydeden Başkan Aksoy, "Geri kalan kısmı borçlanma ve diğer kamu hizmetlerine dair aldığımız hibelerden oluşmaktadır. Yüzde 75’lik öz kaynağımızın da neredeyse yüzde 60’ından fazlası yerelden oluşturduğumuz kaynaklardır. Bir belediyenin kaynaklarının yüzde 60-70’ini yerelden üretmesi çok önemlidir. Yani bu devletten fazla bir miktar almadan kendi işini gücünü görebilmesi anlamına gelir. İller Bankası payımız ve diğer kaynaklar olmasa dahi kendi belediye çarkını döndürebilecek güce eriştik. Yani kısaca bütün bunları üst süte koyduğumuzda Safranbolu’da kamu hizmetleri için yaklaşık 40 milyon lirayı harcamış bulunmaktayız” dedi.
Bölgenin en güçlü iş makinelerinin belediyede olduğunu belirten Dr. Necdet Aksoy, "Belediyemizin ihtiyacı olan hemen hemen tüm makine desteğine sahibiz. Bunda belediye meclisimizin almış olduğu kararlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin büyük katkıları ve İller Bankası destekli projelerimizle elde ettik. Yine kendi gücümüzle imal ettiğimiz makinelerimiz bulunmakta. Kısaca Safranbolu Belediyesi projelerini kendi makineleriyle üretebiliyor. Zaman zaman ilçelerimize de katkılar sağlamaktayız" ifadesin bulundu.
Başkan Aksoy birimlerin çalışmaları hakkında da bilgiler vererek şunları söyledi:
“Fen İşleri Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıllarda 35 Park hizmete açılırken, 2016 yılında 16 Park hizmete girecek. İmar Müdürlüğü, yeni yapı ruhsatı 122 adet toplam 247 bin 937metrekare, Resterasyon ruhsatı 19 adet toplam 5 bin 731 metrekare, Yapı ruhsatları 400 adet, Yapı kullanma izin belgesi 180 adet, 400 hektar alanda Yazıköy-Akçasu-Kirkille bölgesinde ilave revizyon imar planı imar planı onaylanmış ve kesinleşmiştir. 40 hektarlık alanda Kirkille bölgesi (3. Etap toki ve çerçevesi ) ilave revizyon, imar planı onaylanmış ve kesinleşmiştir. SAKEM bünyesinde birçok kurs açtık ve 2015-2016 yılı eğitim öğretim dönemi sonuna kadar yaklaşık 200 kursla 4 bin kursiyere eğitim vermeyi hedefledik.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!