Başkan’a sert yanıt

Güncelleme Tarihi:

Başkan’a sert yanıt
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2012 02:00

A.Gücü, transfer yasağı ve eksi puan cezasının yanı sıra karşılıklı suçlamalarla gündemde.

Haberin Devamı

Başkent ekibinin eski teknik direktörü Hakan Kutlu, iddia edilenin aksine alacağı ile ilgili dava açmadığını belirtirken, görevden uzaklaştırılan alt yapı antrenörü Nazmi Erdenerin de kimsenin yüzüne telefon kapatmadığını söyledi. Ankaragücü bir yandan eksi 6 puan ile lige başlama cezasının önüne geçmek, bir yandan da transfer yasağını kaldırmak için çaba harcarken, kulüp Başkanı Bent Ahlat’ın basın toplantısında yaptığı açıklamalar, yeni bir tartışma başlattı. Ahlat’ın, hedef tahtasına koyduğu iki isim olan teknik adamlar Hakan Kutlu ile Nazmi Erdenerin, başkana sert karşılık verdi.
Bent Ahlat, Hakan Kutlu için, “Sözleşmesini feshetmeyip, 500 bin TL alacağı için mahkemeye giderek, transfer yasağına sebep olanlar sıralamasında birinci duruma geldi” diye konuşmuş, alt yapıdaki görevine bir süre önce son verilen Nazmi Erdenerin için ise “Telefonu yüzüme kapattı” ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Herhangi bir işlem başlatmadım

Ahlat’ın konuşmalarını hayretle karşıladığını belirten Hakan Kutlu, inandığı ve güvendiği bir yönetim geldiği taktirde alacaklarından feragat edeceğini vurgulayıp, şunları söyledi:
“Aslında cevap vermeyecektim. Basın toplantısında, (500 bin TL’lik alacağı için icra sırasına girdi, kulübü mahkemeye verdi) dediği ve ısrarla Hakan Kutlu’dan cevap bekliyorum sözlerini kullandığı için cevap veriyorum. 500 bin TL alacağım için şu ana kadar ne dava açtım, ne mahkemeye gittim ne de icra takibi başlattım. Haciz sırasına girmiş falan değilim. Avukatım Kemal Kapulluoğlu, (Dava açalım mı ?) diye sorduğunda. Hayır cevabını veren benim. Bu konuyla ilgili tek bir işlem yapmış değilim. Bahsi geçen 500 bin TL’nin Ankaragücü’mün kasasına kalacağına ve kişilerin ceplerine gitmeyeceğine inandığım bir Yönetim Kurulu’nun oluşması halinde, bu alacaklarımdan feragat edeceğimin bilinmesini isterim. Benim Ankaragüçlüğümü sorgulayan zat’ın önce aynada kendisine bakıp daha sonra benim hakkımda konuşması gerektiğini hatırlatmak isterim. Mümkünse bir sonraki basın bültenini de kendisinin hazırlanmasını, başkalarının hazırlandıklarını okumamasını tavsiye ederim.”

Haberin Devamı

“Kimsenin yüzünü telefon kapatmam”

“Eski futbolcularımız ve kulüpte görev yapan antrenörlerimiz bizim değerimiz. 17 ay maaş alamayan Nazmi Erdenerin’e, alacağının 1/3’ünü ödeyelim şeklinde teklif götürdüm, telefonu yüzüme kapattı” diye eleştirdiği, deneyimli teknik adam da Başkan Ahlat’a tepki gösterdi.
Ankaragücü’nde uzun yıllar profesyonel futbol oynadığını ve son 5 yıldır da antrenör olarak görev yaptığını hatırlatan Erdenerin, şunları söyledi:
“Ben başkan ile önce pro-lisans güncellenmesi kursuna gitmem gerektiğini belirtmiş ve yardımcı olmasını istemiştim. 10 Ağustos gününe kadar bekledim. Ama, bu konuyla ilgili bir destek gelmedi. Ben de kursu kaçırdım. Daha sonra, hazırlık maçının olduğu gün kulübe gidip Başkanın kendisi ile tekrar görüştüm. Bana, (Diğer personel ile de konuştuk. Alacağı olanlara 1/3 teklifinde bulunduk) dedi. (Nazmi Hocam sen de 17 aylık maaş karşılığı alacağın olanın 1/3’ünü kabul edersen hemen kağıt imzalayalım) dedi. Bunu kabul etmemem durumunda ne olacağını sordum. Diğerleri gibi gider mahkeme kararı ile alırsın cevabını verdi. İçerde 30 bin TL alacağım var. Ankaragücü’nü mahkemeye vermeyi hiç bir zaman istemedim. Bu kulübe yıllarca hizmet etmişim, bunu nasıl düşünürüm. Başkana, ben parayı peşin istemiyorum. 2 ay da bir 3 ay da bir parça parça ödeme yapabilirsiniz, kulübü ve sizi sıkıştırmam dedim. Bizler, sonuçta servet sahibi insanlar değiliz. Kulüplerde görev yapan idareciler, gerçek anlamda para verdiklerinde bunu geri almıyorlar mı. Kim kulüpte parasını bırakıyor. Ben de hak ettiğim parayı istiyorum. Başkan ile görüşmemizde kendisine, (Kongre öncesindeki konuşmayı hatırlatıp. Nazmi hocam, hep beraber A takımda görev yapacağız, demiştiniz sonra ne oldu da fikrinizi değiştirdiniz diye sordum. O konuya hiç girmeyelim deki. Ben kimsenin yüzüne telefon kapamadım. Hel iki böyle bir davranışı Ankaragücü başkanın asla yapmam. Herkes ile istediği yerde de yüzleşirim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!