Başkale’de ‘Bir Birey Değişir, Bir Toplum Değişir’ Toplantıları

Güncelleme Tarihi:

Başkale’de ‘Bir Birey Değişir, Bir Toplum Değişir’ Toplantıları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2015 11:59

VAN’IN BAŞKALE BELEDİYESİ KADIN POLİTİKALARI MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN, ‘BİR BİREY DEĞİŞİR, BİR TOPLUM DEĞİŞİR’ ADI ALTINDA, EĞİTİM TOPLANTILARI BAŞLATILDI.

Van’ın Başkale Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü tarafından, ‘Bir Birey Değişir, Bir Toplum Değişir’ adı altında, eğitim toplantıları başlatıldı.
Başkale Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü, ‘Bir Birey Değişir, Bir Toplum Değişir’ adı altındaki ‘Toplumsal Cinsiyet, Kadın Sağlığı ve Kadına Yönelik Şiddet’ konulu seminerlerin ilkini Açıkağıl Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin ilgi gösterdiği seminerde, ‘Toplumsal Cinsiyet ve Şiddet’ hakkında bilgi veren Belediye Sosyoloğu ve Kadın Politikaları Müdürü Sezgin Sadak, toplumsal cinsiyetin, kadına uyguladığı şiddet ve toplum tarafından bunun meşru görülmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını belirtti. Şiddetin tanımı ve türleri üzerine karma ve özgün toplantılar gerçekleştirdiklerini ifade eden Sadak, bu konular hakkında tartışma ve bilgilendirme seminerlerinin kırsal mahallelerde devam ettiğini söyledi.
Başkale Belediye Eş Başkan Yardımcısı Şengül Polat ise, kadının toplumdaki yeri hakkında bilgi vererek, kadının toplumdaki emeğinin nasıl hiçleştirildiğine dikkat çekti.
Toplantıda ayrıca Belediye meclis üyesi Nazime Abi, Belediye Meclis Üyesi Rıdvan Oktay da birer konuşma yaptı.
Toplantılar daha sonra Yavuzlar , Böğrüpek , Ortayazı , Kavurgalı, Atlılar ile Yeni Mahalle ve Tepebaşı Mahallelerinde devam etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!