Başiskele Kaymakamlığı'ndan projesine Avustralya'dan destek

Güncelleme Tarihi:

Başiskele Kaymakamlığından projesine Avustralyadan destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2018 10:11

Başiskele Kaymakamlığı'ndan projesine Avustralya'dan destek

Haberin Devamı

BAŞİSKELE(Kocaeli), (DHA) - AVUSTRALYA'nın Doğrudan Yardım Projesi kapsamında Başiskele Kaymakamlığı'nın 'Sosyal Uyum ve Rehabilitasyon Merkezi' hibe başvurusu kabul edildi. Proje kapsamında Suriyeli kadın ve çocukların kültürel ve sosyal entegrasyonu desteklenecek.

Avustralya tarafından finanse edilen Avustralya Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı'nın yurtdışı elçilikleri kanalıyla yönetilen esnek ve küçük hibeler Doğrudan Yardım Programı kapsamında Başiskele Kaymakamı Atila Kantay ve Başiskele Kaymakamlığı AB Proje ve Koordinasyon ofisi ekibi tarafından başvurusu yapılan 'Sosyal Uyum ve Rehabilitasyon Merkezi' hibe başvurusu kabul edildi. Proje ile zorunlu göç mağduru Suriyeli kadın ve çocukların kültürel ve sosyal entegrasyonunun desteklenmesi amaçlanıyor. Avustralya Büyükelçiliği Doğrudan Yardım Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan projenin süresi 6 ay olarak planlandı. Proje kapsamında sosyo-psikolojik taramalar, göç ve savaş nedeniyle oluşan travmalar ve sonrasına yönelik rehabilitasyon çalışmaları, kültürel tanıtımlar, Türkçe dil kursları, mesleki kurslar düzenlenecek.

Başiskele'de, Suriyeli kadın ve çocuklara yönelik yapılan bu projeye İlçe Sağlık Müdürlüğü kadın sağlığı seminerleriyle destek verecek. Proje başlangıç faaliyetleri okullarda Suriyeli öğrencilerin rehberlik ve grup çalışmaları, geleneksel takım oyunları etkinlikleriyle başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!