Başbakanım, başkenti beğeniyor musunuz?

UZUN yıllardır Ankara’da yaşıyorsunuz ve doğal olarak her gün protokolün en önemli caddelerinden, bir noktadan bir noktaya gidiyorsunuz, çok değerli devlet büyüklerini bu şehirde misafir ediyorsunuz, onlar da bu şehrin protokol caddelerini, sokaklarını kullanıyor...

Hiç dikkatinizi çekti mi, bu caddeler, sokaklar uzunca bir süredir mayın tarlası gibi... Sadece ara sokaklardan bahsetmiyorum, şehrin en önemli artellerinde bile yollar delik deşik, yol kenarı kaldırım taşları yerlerinden söküp atılmış, yönlendirme levhaları yok denecek kadar az. Var olanlar da küçücük, cadde ve sokaklarda trafik yol çizgisi yok, olanların beti benzi atmış...
Başbakanım başkentin manzarası aynen işte böyledir, hem estetikten yoksun; hem de günlük trafiği, yaşamı etkileyecek çarpıklık seviyesindedir... Sizce bir ülkenin başkenti, metropolu, bu çirkin durumu hakdiyor mu?
Siz ki eski bir belediyeci olarak bu şehirde yaşayan, bu şehirde yabancı diplomatları, ülke liderlerini misafir eden biri olarak şehrin bu durumunu içinize sindiriyor musunuz? Siz ki eğiteme, sağlığa, yargıya, güvenliğe, emniyete vakit ayırıyorsunuz, hizmet verdiriyorsunuz, lütfen Ankara’nın cadde ve sokaklarına da, ilgili mercileri uyararak, gerekli hassasiyetin gösterilmesini sağlattırabilir misiniz?
Vatandaş olarak sadece üzerinde yürünecek bir kaldırım, asfaltı hemen çökmeyecek düzgün yollar, trafiği düzene sokacak yol çizgileri, şehrin yabancısına yardımcı olacak yol gösterici levhalar istiyorum; bu ülkenin başkenti için çok mu bunlar?
İbrahim CEM

Paranızla rezil olmak


2009 yılı subat ayında teknosa mağazasından Acer marka dizüstü bilgisayar aldım. Arızalanması sebebiyle garanti kapsamında 513234 kayıt numarasıyla Acer servisine teslim ettim. 30 iş günü içinde tamir olmaması sebebiyle yeni ürün talep ettim. Bana 15 gün içinde yeni bilgisayarımın verileceğini söylediler. Ancak şu anki tarih 19 şubat 2010 tarihinde bile bir sonuç alamadım. Müşterileri genel müdürlük onayı bekleniyor yada kargo sırası bekleniyor gibi sebeplerle oyalıyor. Üstelik yasal haklarıma başvurduğumu söylediğimde dalga geçer gibi cevap veriyorlar.
Şikayet sitelerine bakıldığında bu konudan muzdarip olan çok kişinin olduğu görülecektir. Üstelik bürokrasimiz de her zamanki gibi yavaş ilerliyor. 2 aydan beri Etimesgut Kaymakamlığı Hakem Heyeti’nden sonuç bekliyorum.
Yani anlayacağınız paramızla rezil oluyoruz.
Ömer KAYA

Taşeron işçiye kıymayın


“BİZLER Ankara da bir devlet hastanesinde taşeron firma elemanları olarak çalışıyoruz. Her sene devlet asgari ücretliye ve memurlara zam yapıyor ama ne hikmetse tüm kamu hastanelerinde çalışan taşeron firma elemanlarının maaşları Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı’nın 09.10.2009 tarih ve 2009-64 sayılı Prof. Dr. Nihat Tosun imzalı genelgesiyle 2010 yılından geçerli olmak üzere düşürülüyor. Bunun mantığını anlamış değiliz ama sebebi zannediyorum hastane personeline döner sermayeden daha fazla pay almaları içindir diye düşünüyoruz.
Çünkü bizlerin maaşları hastanelerin biriken döner sermayelerinden ödeniyor. Bizlere ne kadar fazla maaş verilirse doktor ve personele o nispette az döner sermayeden pay veriliyor. Lütfen bu konuyu köşenizde dile getirirmisiniz.
Eskiden alıyorduk ortalama 750 TL maaş ama bu genelgenin yürürlüğe girmesinden sonra elimize geçen maaş 603 TL’ye düştü. Bu nasıl bir mantıktır anlamak çok zor. Bu konuda sayın Sağlık Bakanımız, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın ilgilenmesini ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.

KISA... KISA...

NECMETTİN Özlü’nun ‘Işık-Madde-Varlık’ isimli resim sergisi 26 Şubat-17 Mart tarihleri arasında Galeri Soyut’ta izlenebilir.
(www.galerisoyut.com.tr)

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi’nin dün yapılan Genel Kurulu’nun ardından bugün Şube seçimleri Namık Kemal İlköğretim Okulu’nda yapılıyor.

GÜNÜN SÖZÜ

“Ödediği vergi ile yaşam standardı birbirini tutmayan insanların yoğun olduğu ülkelerde adalet olmaz ve huzur bulunmaz.”
Vergi Denetmenleri Derneği Genel Başkanı Aykut Güleç
Yazarın Tüm Yazıları