Başbakan'dan İzmir zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Başbakandan İzmir zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2016 11:34

Başbakan'dan İzmir zirvesi

Haberin Devamı

Taylan YILDIRIM/İZMİR, (DHA) - BAŞBAKAN Binali Yıldırım, İzmir'de dün gece şehit aileleri ve gazilerle iftar yaptıktan sonra partisinin İzmir milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla biraraya geldi. Toplantıya İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve bakanlar da katıldı. Başbakan, kentin ve ilçelerin sorunlarını ve taleplerini dinledi. Bürokratların halkın isteklerine daha duyarlı olmasını isterken, milletvekillerine de "Halkın içinde olun. Her fırsatta İzmir'e gelin. Birebir temasla halktan gelen talepleri çözün" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım, İzmir Valiliği'nin şehit aileleri ve gaziler için düzenlediği iftara katıldı. Kaya Termal Otel'in bahçesinde düzenlenen iftarda Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım'ın masasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Betül Sayan'ın yanı sıra Vali Erol Ayyıldız, eşi Didem Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Türkegül Kocaoğlu, AK Parti genel başkan yardımcıları Nükhet Hotar, Öznur Çalık, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, eşi Alev Recep, 1 Ekim 2015 taihinde Silvan'da şehit olan Astsubay Tolga Topçuoğlu'nun eşi Aysun Topçuoğlu, 11 aylık oğlu Utku Baran Topçuoğlu, kayınvalidesi Leyla Çetin, 18 Mart 2016 tarihinde Nusaybin'de şehit olan özel harekat polisi Cebrail Sayan'ın annesi Döne Sayan, kardeşi Mikayil Sayan, Lice'de şehit olan Astsubay Başçavuş Halit Zilani Çelik'in eşi Suna Çelik, babası Mehmet Çelik, 2012 yılı Ağustos ayında Hakkari Çukurca'da teröristlerini saldırısı sonrasında gazi olan Serhat Koca, eşi Esra Koca ile 5 aylık oğlu Çınar Koca, AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, eşi Dilek Delican, kentteki gazi ve şehit derneklerinin yöneticilerinden Yavuz Alphan, Recep Doğru, Yüksel Çelik oturdu. Ayrıca başbakanla birlikte kente gelen Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile milletvekilleri, farklı masalarla şehit aileleri ve gazilerle oturdu. Başbakan Yıldırım, şehitlerin çocuklarını kucağını alarak sevdi.
İftara katılan konuklara, peynir çeşitlerinin, hurma, zeytin, kuru kayısı, domates tabağı, salata, bal, tereyağı, şerbet, ezo gelin çorba, peynirli gül börek, dana madalyon kulesive güllaç ikram edildi.
TERÖRLE MÜCADELEYE İZMİR ÖRNEĞİ
Başbakan Yıldırım, terörle mücadele konusundaki kararlılığı bir kez daha vurgulayarak, İzmir'deki kardeşlik ikliminin teröre verilecek en güzel yanıt olduğunu söyledi. Yıldırım, şöyle konuştu:
"Teröre destek veren ülkelere mesajım var. Biz bu terörü halledeceğiz. Sizi bu teröre destek verdiğiniz için bir gün bu milletin yüzüne bakamayacak hale geleceksiniz. Ankara'da, durakta otobüs bekleyen masum insanlar. Vezneciler'de dükkanlarını açmaya hazırlanan güzel insanları katleden teröristler, hiçbiri insani değerin savunucusu olamazlar. Cenazesine katılıp adeta Türkiye'ye meydan okumaya çalışanlar da bunun hesabını elbette lime lime burunlarından gelinceye kadar verecektir. Milletimiz cinayet şebekelerinin bertaraf edildiğini görecektir. Teröre verilecek en güzelce cevap İzmir'dir, İzmir'de bir araya gelen kardeşlik iklimidir. Türkiye tek bayrak, tek vatan, tek millet altında ilelebet yaşamaya devam edecektir. Gece günüz yanınızda olmaya devam edeceğiz."
'BAŞBAKANLIĞIMI İZMİR'E BORÇLUYUM'
Başbakan olmasını İzmir'e borçlu olduğunu belirten Binali Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Ben İzmir'e çok şey borçluyum. İzmir, 79 milyonun sorumluluğunu almama vesile olan şehirdir. Onun için sizlere çok minnettarım. Birlik ve beraberlik içinde hem İzmir'imize hem ülkemize, gelecek kuşakların bizlerden beklediği hizmetleri yapmaya devam edeceğiz. Sorunlarımızı torunlarımıza bırakmayacağız. Türkiye'ye Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muassır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için canla başla çalışacağız. İzmir ve İstanbul arasına 4 saatin altına düşürecek Osmangazi Köprüsü'nün açılışını 30 Haziran'da yapacağız. İstanbul'u İzmir'e bağlayan Osmangazi Köprüsü ve 40 kilometrelik otoyolun açılışını yapacağız. Adım adım İzmir, İstanbul'a yaklaşıyor. Hedefimiz İzmir'i İstanbul ile yarıştırmaktır. Bunu İzmir başarır. İzmir bağımsızlığın ilan edildiği şehirdir. Onun için İzmir'e yerel yönetimlerle el ele vererek, İzmir'i Türkiye'nin parlayan yıldız yapmaya hep birlikte gayret edeceğiz."
'HALKIN İÇİNDE OLUN'
Başbakan Yıldırım, iftarın ardından otel salonunda partisinin İzmir milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla toplantı yaptı. Toplantıya İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve bakanlar da da katıldı. Başbakan Vali Ayyıldız ve belediye başkanlarından kentin ve ilçelerin sorunlarını ve taleplerini dinledi. Başbakan, bürokratların halkın isteklerine daha duyarlı olmasını isterken milletvekillerine de "Halkın içinde olun. Her fırsatta İzmir'e gelin. Birebir temasla olarak halktan gelen talepleri çözün" dedi. Yıldırım, gecenin ilerleyen saatlerinden kentten yarıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!