Başbakan Yıldırım: Türkiye Suriye'nin kuzey sınırı, Musul ve kuzeyinde yeni bir oluşuma izin vermeyecektir (4)

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Yıldırım: Türkiye Suriyenin kuzey sınırı, Musul ve kuzeyinde yeni bir oluşuma izin vermeyecektir (4)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2016 14:20

Başbakan Yıldırım: Türkiye Suriye'nin kuzey sınırı, Musul ve kuzeyinde yeni bir oluşuma izin vermeyecektir (4)

Haberin Devamı

"MHP VE CHP BU TASARIYA KARŞI OLUMLU TAVIR İÇİNDELER İKİ PARTİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

 Terörle mücadele vurgusu yapan Başbakan Binali Yıldırım, "22 gün geride kaldı. Bu 22 günde boş durmadık. Bu hafta zorlu bir yasama haftası. Birbirinden önemli reform niteliğinde düzenlemeler önümüze gelecek. Bu kanunların çıkmasıyla bir çok alanda çok ciddi reform niteliğinde düzenlemelere imza atmış olacağız. TSK'nın polis teşkilatının terörle mücadele ve operasyonlardaki kararlılığını artırmaya yönelik bir düzenleme var. Bu düzenlemeye neden ihtiyaç var? Mülki idare amirliklerinin silahlı kuvvetlerden destek alması mevcut kanunlarda olan bir şey. Burada getirilen şey mevcut kanunlarda olan düzenlemelerin bir araya getirilmesidir. Maalesef muhalefet partilerinin bazıları... MHP ve CHP bu tasarıya karşı olumlu tavır içindeler. Bu milli bir meseledir. Bu iki partimize teşekkür ediyorum. HDP'nin bu düzenlemeye destek vermesini beklemiyoruz. Köstek olacaklar. Ama saflarını net bir şekilde ortaya koymalılar. Terörün mü milletin mi yanındasınız? Size oy veren 5 milyona yakın vatandaşımız büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor. Biz bunu bölgeye gidince gördük" diye konuştu.

"VARSIN ORADA KALSIN VİZE MUAFİYETİ"

 Vize muafiyetine ilişkin Yıldırım, "Gümrük Birliği'nin güncellenmesi gündemimizdeki önemli maddelerden bir tanesidir. Haziran ayı sonunda vize muafiyeti yürürlüğe girecekti. Son anda önümüze bir şey çıkardılar. Bunların alışkanlığıdır, son anda çıkarırlar. Efendim, siz Terörle Mücadele Kanunu'nu esnetin. Terörle mücadele yapmayın. Bırakın adamlar rahat çalışsın. Bu dostluğa sığar mı? Gerçek dostluk böyle zamanlarda belli oluyor. Biz terörle ciddi bir mücadele veriyoruz. Bu şartlar altında Terörle Mücadele Kanunu'nda değişiklik söz konusu olmaz. Bunun sonucu vize muafiyeti olsa bile. Varsın orada kalsın, vize muafiyeti" dedi.

"GECİKEN ADALET ADALET DEĞİLDİR DUYGUSU DÜŞÜNCESİ DE NORMALE DÖNMÜŞ OLACAK"

Yüksek Yargıda yeni düzenlemeleri öngören tasarıya ilişkin Yıldırım, "Düzenleme ile, geciken adalet adalet değildir duygusu düşüncesi de normale dönmüş olacak. Zannediyorum bu hafta komisyonlarımızda ele alınır. Kısa sürede adli tatil başlamadan önce de yasa tamamlanmış olacak. Zorunlu bir düzenleme olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır" dedi.

"DOKUNULMAZLIK KONUSU TERÖRE DESTEK İLE SINIRLI TUTULABİLİRDİ"

Dokunulmazlıklara ilişkin Yıldırım, "Bundan sonra iş, yargının işidir. Yargı bütün bu dosyaları inceleyip gerekeni yapacak. Bizim söyleyeceğimiz hiçbir söz kalmadı. Meclis söylemesi gereken her şeyi söyledi. Miletlimizin umumi isteği yerine getirildi. Belki bu dokunulmazlık konusu sınırlı tutulabilirdi. Teröre destek ile sınırlı tutulabilirdi. "AK Partiler kendi dokunulmazlık dosyalarını korumak için böyle bir şey getirdiler" denecekti. Buna müsaade etmeyeceğiz" dedik. "Kime dokunulacaksa yargı gereğini yapsın" dedik. Bocalamaya başladılar. Toplum baskısı ile oy kullanmak zorunda kaldılar. Sonra da soluğu AYM'de aldılar" açıklamasında bulundu.

"ORLANDO'DAKİ SALDIRIYI KINIYORUZ ÇİFTE STANDARDIMIZ YOK"

Orlando'daki saldırıyı kınayan Yıldırım, "Orlando'da bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Bunun acısını herkesten daha fazla yaşayan bir milletiz. Bu terör saldırısını kınıyoruz. Bu konuda çifte standardımız yok. Terörün ortak amacı vardır; huzur bozmak, insanların can güvenliğini tehdit etmektir. Amerika ve Amerikan halkının bu terör hadisesinde hayatını kaybedenlerin acılarını paylaşıyoruz" dedi.

"ALMAN PARLAMENTOSU TARİHİ BİR YALANA İMZA ATARAK TARİHİ BİR HATA YAPMIŞTIR"

Almanya Parlamentosu 'soykırımı' onaylamasına ilişkin, "Alman Parlamentosu tarihi bir yalana imza attı. Alman Parlamentosu tarihi bir hata yapmıştır. İlişkilere ciddi zarar vermiştir. Bu karar bizim için yok hükmündedir. Bizim tarihimizde soykırım yoktur. Bize soykırım suçlaması yapanların 2. Dünya Savaşı'nda yaptıklarını hatırlamalarını öneriyoruz. Soykırımla ilgili, geçmişle ilgili, tarihle ilgili defterleri karıştırmaya başlarsak orada Türkiye'nin adını göremezsiniz. Türkiye'den başka herkesin adını görebilirsiniz. Ecdadımız üç kıtada 619 yıl hoşgörüyle, kardeşlikle hüküm sürmüş ve hiçbir meşrepten, hiçbir milletten, hiçbir inanç grubundan birbirleriyle çatışmalarına asla müsaade etmemiştir. Yüzyıl önce aslı astarı olmayan bir meselenin peşine düşmüşler. Bununla Türkiye'yi köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar. Asla başaramazlar. Geçmişimizle övünüyor, geleceğimize de güveniyoruz" ifadelerini kullandı.

"BAYRAM İÇİN TÜRKİYE'YE GELİN"

Ramazan Bayramı mesajı da veren Yıldırım, "Yurt dışında yaşayan bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum; bu bayram için Türkiye'ye gelin. İhtiyaçları olan her şey karşılanacak. Seyahatleri kolaylaştırılacak" dedi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!