Başbakan Yıldırım : İdam bir sefer ölümdür ama ölümden daha büyük ölümler var onlar için (2)

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Yıldırım : İdam bir sefer ölümdür ama ölümden daha büyük ölümler var onlar için (2)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2016 15:00

Başbakan Yıldırım : İdam bir sefer ölümdür ama ölümden daha büyük ölümler var onlar için (2)

Haberin Devamı

"PKK'NIN KÜRT SORUNU YOK, KÜRT VATANDAŞLARIMIZIN PKK GİBİ BİR SORUNU VAR"

Başbakan Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında konuştu. Binali Yıldırım, PKK tarafından şehit edilen polislere ve Beytüşşebap İlçe Gençlik Kolları Başkanı Naci Adıyaman'a rahmet dileyerek şunları söyledi: "Siviller hayatını kaybetti. İki sözünün biri 'bölge insanın sorunları bizim sorunumuz' diyen PKK terör örgütü ve uzantıları bir kez daha kan dökmekten geri durmadı. PKK'nın Kürt sorunu diye bir sorunu yok. Olsa olsa Kürt vatandaşlarımızın PKK gibi bir sorunu var. Bizim görevimizde bu sorunu ortadan kaldırmak. Yani bu eli kanlı örgütü aramızdan uzaklaştırmak, bölgenin sorununu bölgenin insanıyla halletmek. Aracıya tefeciye ihtiyaç yok. Bunlar ne yerli ne milli. Aynen FETÖ terör örgütü gibi. Bunların ikisi yukarıdaki çatıda birleşiyor. Burada Türkiye'nin geleceği kardeşliği yok. Burada ülkemizin toprak bütünlüğü yok. Üniter devlet yapımız yok tek devlet bayrak vatan prensipleri yok. Ne var? İran'dan Suriye'den Irak'tan Türkiye'den toprak kopararak bölgede istikrarsızlığı kalıcı hale getirmek. Yani Türkiye'yi Irak gibi, Suriye gibi yapmak. Yemen gibi, Mısır gibi yapmak. Bunun için çok uğraştılar. Gerek 15 Temmuz öncesi ve 15 Temmuz sonrası bu terör örgütleri biraraya geldiler, plan yaptılar. Acaba bu süreci nasıl hızlandırırız? Türkiye'de iç karışıklığı nasıl hızlandırırız? Ve kardeşin kardeşi birbirine düşmesini nasıl sağlarız, 15 Temmuz öncesi her şeyi mükemmel şekilde yaptıklarını ve bu işin dönüşünün olmadığına karar verdiler. Plan Recep Tayyip Erdoğan'ı halletmek ve Türkiye'yi, insanları birbirine düşürmek, iç karışıklığı körüklemek. Daha sonra kurtarıcı gibi gelip birilerinin diğerlerinin yanında yer alarak kardeş kavgasını sonu gelmez duruma dönüştürmek. Hesap buydu.”

"İDAM BİR SEFER ÖLÜMDÜR AMA ÖLÜMDEN DAHA BÜYÜK ÖLÜMLER VAR ONLAR İÇİN"

Binali Yıldırım toplantıyı izleyen partililerin “idam, idam sloganları üzerine şöyle konuştu: 15 Temmuz gecesi onların hesabının üstüne hesap olduğunu hesap edemediler. Suçüstü yakalandılar. Çünkü beklemiyorlardı. Akıl hocaları onlara 'Bu iş bitti Tayyip Erdoğan gitti' demişti. 'Gözünüz aydın' diye birbirlerini kutlarken sabah ışıklarında bir şaşkınlık. Ne oldu ? 'Bize böyle dememişti. Bunlar yine burada.' Nerede hata yaptılar ? Başladılar, darbeyi kınamak yerine darbecilerin nerede hata yaptıklarını uzun uzun anlatmaya başladılar. Sonunda da bir dahaki sefere darbede başarısız olmamak için 10 altın kural nedir onları açıkladılar. 10 değil 100 bin kuralınız bile olsa karşınızda millet var millet. Hesabı sorarken intikam duygusu ile hareket etmeyeceğiz. Adaletle hesap soracağız. Türk adaleti hesap soracak. Hiç kimsenin yaptığı yanına kalmayacak. Bundan emin olabilirsiniz. İdam bir sefer ölümdür ama ölümden daha büyük ölümler var onlar için. O da tarafsız ve adil yargılamadır."

"VATANIMIZA KURŞUN SIKAN KATİLLER ADALETTE HESABINI VERMEYE BAŞLADI"

Binali Yıldırım konuşmasına şu şekilde devam etti: "FETÖ'nün darbe girişiminden sonra kanlı yüzünü göstermeye devam eden PKK'nın başındaki baronlar elbette ki döktükleri kanın hesabını vereceklerdir. Türkiye'yi dize getirmek için kurdukları her türlü tezgah mutlaka bozulacak, satılmış kiralık bütün ruhlar vatanımıza vatandaşımıza kurşun sıkan katiller ağır şekilde adalette hesabını vermeye başladı. Ülke için can veren şehitlerimizin aziz hatırası vatanımız ve ay yıldızlı bayrağımızdır. Şehitlerimiz emanetine gözümüz gibi bakacağız."

"TÜRKİYE HALA YATIRIM YAPILACAK ÜLKE"

Başbakan Yıldırım, "İş gücüne katılım oranı yüzde elli iki buçukla rekor seviyeye ulaştık 28 milyon vatandaşımız iş, aş sahibi oldu. Terör gelmiş darbe girişimi olmuş ekonomimiz zerre kadar bundan etkilenmiyor. Şu anda ekonomik göstergelerimiz 15 Temmuz öncesinden daha iyi duruma geldi. Merkez bankamız 28 Nisan'dan beri 15 Temmuz sonrası da dahil asla bir kuruş piyasaya para verme ihtiyacı vermedi. 120 milyardan merkez bankasının rezervleri 126 milyar dolara çıktı. Dün itibariyle Türkiye'ye giren para miktarı çıkan miktardan bir milyar dolar daha fazla. İşte yatırım yapılacak ülke hala Türkiye.

"PARTİYİ KAPALIM DEDİLER ORADAN DA YIRTTIK"

Başbakan Yıldırım, "15 yıl boyunca bir yandan Türkiye'yi kalkınma yarışında ön safa taşıdık. Hizmet ve icraat yaptık. Bir yandan da vesayet odaklarıyla mücadele ettik. Gizli ortak olmaz, hadi işinize dedik. Birini defediyoruz biri geliyor. Sizinle mi uğraşacağız millete mi hizmet edeceğiz. Baktık laf anlamıyorlar bizde gereğini yaptık. Önce milletvekilini cumhurbaşkanı seçeceğiz dedik. Bir icraat çıkardılar, Bizim memlekette buna tilki fıstığı derler. Hiç olmayan bir şey dünyada, eşi benzeri olmayan bir iş. 1924' ten beri hiç olmayan bir iş. Meclis seçiyor cumhurbaşkanını ama 367 çıkardılar. Öyle mi kardeşim ben sana 367'yi göstereyim. Neymiş 367, vatandaş gereğini düşündü. Bunlar durmuyor şer odakları vesayet odakları pes etmiyor. Daha büyük hamle yaptılar. Bu partiyi kapatalım iş bitsin dediler. Oradan da yırttık. Ama her seferinde güçlenerek çıktık. Çünkü sırtımız vesayet odaklarına değil millete dayadık. Ondan sonra halletik herşeyi dedik tamam. Bu sefer baktık yargı tarafında hareket başladı. Neyse orada da bir vesayet doğdu onu da ortadan kaldırılalım diye bu sefer yargı reformunu gündeme getirdik. HSYK'nın yeniden yapılanması 26 maddelik Anayasa değişikliğini milletin önüne götürdük. Millet de yol verdi. Hadi yine geldiniz. Yargı vesayetini bitirdiğimizi zannediyorduk. Tatarı gitti beteri geldi. Bu seferde FETÖ'nün adamları diğer vesayet odaklarını aradan çıkarınca kafayı kaldırmaya başladı. Biz buradayız dediler siz buradaysanız bizde buradayız, işte Türkiye. Sonra MİT operasyonu olmadı. Gezi'de ortalığı karıştırmaya çalıştılar. O da olmadı 17 Aralık yargı darbe teşebbüsü işte orada işin rengi iyice belli oldu. Bu sefer bu FETÖ ile artık mücadele kaçınılmaz hale geldi. bu mücadeleyi kararlı bir şekilde 17 Aralık ile birlikte dile getiren bu tehlikeye dikkat çeken Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu mücadelenin büyüklüğünü birçok kurum tehlikenin vahametini anlayamadı." diye konuştu.

"HAYIR İÇİN VERDİĞİMİZ PARALARI YURTDIŞINDA LOBİ MERKEZLERİNE AKTARDILAR"

Başbakan Yıldırım, "Sizde fazla bağırıyorsunuz bunlar böyle değil Ama 15 Temmuz'da ne oldukları millet gördü. Bu terör örgütü ortak değerlerimizi kutsallarımızı yok ettiler. En büyük tahribatları bu. Hayır için çocuklarımızın dinlerini öğrenmesi için yaptığımız fedakarlıkları verdiğimiz paraları yurtdışındaki ülkelerin siyasetlerine lobi merkezlerine oluk oluk aktardılar. Kurban paralarını götürdüler. Kirli emelleri için harcadılar. Milletimiz bunu iyi bilsin. Müslüman dininde halis duyularıyla yardım eden vatandaşlarımızın bu işle alakası yok. Onları bu örgütten ayırıyoruz. Bu temiz duyguları kullanarak milletin parasını alıp Türkiye'nin vatandaşlarının aldığı silahları tankları topları uçakları vatandaşlarının üzerine bomba olarak mermi olarak kullananlardan hesap soracağız. Milyonlarca masum vatandaşımızın bu işte suçu yok. Bu örgüte hiçbir şekilde bilerek ve isteyerek destek vermeye devam etmediyse, 17 Aralık'tan sonra da endişe etmesin. 17 Aralıktan sonra mazeret yok. Bu örgütle mücadelemizi amansız şekilde devam ettireceğiz. Ancak bunu yaparken kuru ve yaşın birlikte yanmasına izin vermeyeceğiz. Kılı kırk yaracağız. Suçlu ve suçsuzu ayırt edeceğiz. İşin kolay olmadığını herkes bilmelidir. Çünkü örgüt saydam değil. Kapalı. Ummadığınız insanlar karşınıza terör örgütü abisi ablası imamı olarak çıkıyor. Vatandaşlarımız tedbirli olsun. İşlerini yapmaya devam etsinler. Ancak biz bunları kılı kırk yararak tespit edeceğiz tiziz şekilde aynı vücuttaki kanser hücrelerini ayıklar gibi ayıklayacağız. Zahmetli, titiz çalışma gerekiyor." dedi.

"'ONLARA MAL VERDİM, BANA ÇEK VERDİLER. FETÖ'CÜ MÜYÜM?' DİYE SORUYORLAR"

Başbakan Yıldırım, "Soruyorlar. Ben halı ticareti yapıyorum filanca şirketim onlara mal verdi, onlarda bana çek verdi. Ben FETÖ'cü müyüm değil miyim? Değerleri kardeşlerim ticaret iş devam ediyor hayat devam ediyor. burada kurumlar değil suçlu olan, onların yöneticileridir. ŞİRKETLERİ DEĞİL çünkü o şirketler binlerce insana aş iş veriyor ekonomiye can veriyor. O şirketi kirli emelleri için FETÖ terör örgütünün emelleri için kullananlar onlar hesap verecek. Onun için bize de bir şey olacak mı diye soruluyor hep. Bu çerçevede gerek maliye gerek gümrük bakanlığı ilgili birimler çalışmaları yapıyorlar. Herhangi bir yanlış hata olmaması için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Terör örgütlerimiz artık gündemi işgal etmesine müsaade etmeyelim" diye konuştu.

"MUHALEFETİN ELEŞTİRİLERİNİN MAKUL OLANLARINI DİKKATE ALACAĞIZ"

Başbakan Yıldırım, "Bundan sonra da KHK'lar olacak. bugüne kadar çıkardıklarımız bu haftadan itibaren Meclis gündemine girmeye başladı. Meclisimizde bunlar görüşülecek ve meclis onayından sonra kalıcı hale gelecek. Muhalefet partilerinin eleştirilerinin makul olanlarını görüşmelerde dikkate alacağımızı genel başkanlara ifade ettik" dedi.

"KİM HAKSIZ YERE SINAV KAZANDIYSA KULAĞINDAN TUTUP ATACAĞIZ"

Başbakan Yıldırım, "2010 KPSS'de soruları dağıttılar. 86 bin memurun haksız yere döktüğü teri şaibeli hale getirdiler. Mahkeme 2010'da KPSS'ye giren bütün memurların sınavını iptal etti. Ne yapacağız. 86 bin tane devletteki memuru çıkaracak mıyız? Elbette değil. Biz adalet ve kalkınma partisiyiz. Bunları tek tek inceleyeceğiz. kim soruları çalışmışsa kim haksız yere sınav kazandıysa bunların kulağından tutup atacağız. Ama alın teriyle kazananların haklarını koruyacağız" diye konuştu.

"TIRNAĞINDAN YARALANAN BİLE GAZİ OLACAK"

Başbakan Yıldırım, "Şehit ve gazilerimizle ilgili yeni bir düzenleme daha yapacağız. Şehit ailelerine aylık bağlanması için SGK prim borcu olmaması gibi saçma sapan bir kural var. Onu KHK ile ortadan kaldırdık. Borcuna harcına bakmadan hepsi siliniyor ve gereken yapılıyor. Yaralanan gazilerimiz için bir kural vardı. Yüzde 40 iş göremezlik. Bunu hayatını ortaya koymuş göğsünü toplara siper etmişler gazilerimize sen 'Yüzde 10, yüzde 30 yaraladın mı' diyeceğiz. Yakışır mı Türkiye'ye? Yakışmaz elbette. Yarasının ölçüsü ne olursa olsun o yarayı hafifletmek onların gönlünü kazanmak bizim ne önemli görevimizdir. Parmağının tırnağı bile yaralanmışsa onlarda gazi olacak ve haklarından yararlanacaklardır. Çünkü onlar Türkiye'nin geleceğini kurtardılar. Ayrıca gazilerimize iş vereceğiz" dedi.

"ABD'NİN ÖNCEKİ BÜYÜKELÇİLERİNDEN BİRİ 'ERDOĞAN BİZİ SALLAMIYOR ONUN İÇİN SEVİLMİYOR' DİYOR"

Başbakan Yıldırım, "Dün bir gazetede ABD'nin önceki büyükelçilerinden bir tanesi 15 Temmuz darbesi üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Diyor ki 'Erdoğan Washington ve Avrupa'da sevilmiyor, otoriter gözüküyor.' Doğrusu başkalarının söylemediğini açıkça söylediği için takdir ettim. Ülke isimleri vererek bize 'Yes Sir diyorlar. Fakat bu Erdoğan hiç bizi sallamıyor. Üstelik de ne yanlış yaptıysak yüzümüze söylüyor. Bunun için sevilmiyor.' diyor. Adamlara bak ölçüye bak. Bunlara gidip yağcılık yaltaklık yapacaksın o zaman makul adam olacaksın. Doğruları söylersen sevilmeyecek diktatör olacaksın öyle mi? Hadi oradan. Bu millet dünyada esaret altına girmeyen tek ulustur. Esaret altına girmediği gibi kimseyi de sömürmeyen tek millet vardır Türk milleti. Onun için Türkiye'ye konuşurken yargılarken geçmişinize bakın kardeşim. Geçmişinizdeki o yüklerinize bir bakın ne kadar insanın kanına girdiğinize bakın. Ondan sonra Türkiye'yi yargılayın. Ne o Tayyip Erdoğan, 'Dünya 5'ten büyüktür' demiş. Hoşunuza gitmedi mi?" diye konuştu.

"EMİNİM Kİ SURİYE VE IRAK'TA DA SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ"

Başbakan Yıldırım, "Siz emredeceksiniz dünyada garibanlar ölmeye devam edecek. Olmaz böyle şey. Bu bölgede Türkiye bölge ile ilgili sorumluluğu var. Bunun gereğini biz yapmalıyız. Suriye'de çözüm, nasıl İsrail' de Rusya'da ilişkileri normalleştirdiysek sorunlarımızı çözdüysek buralarda da sorunları çözeceğiz eminim ki Suriye ve Irak'ta. Nasıl? İki önemli şartımız var: Birisi Türkiye'nin toprak bütünlüğü Suriye'nin toprak bütünlüğü korunacak. 'Batı'yı sana doğuyu sana' öyle bir şey yok. Kim kimin malını veriyor kardeşim. Kimin malını kime veriyorsun, geç bunları. Biz buraya bir Kürt devleti uyduralım böylece Türkiye ve Ortadoğu arasında bir Kürt oluşumu kurulsun. Bu düşüncelerle bu bölgenin sorunları çözülmez. İran, Türkiye bu bölgeyi en iyi bilen ülkelerdir. Sorunların en iyi çözümünü bu ülkeler getirecektir. Diğerleri Amerika ve Rusya koalisyon güçleri gerçekte çözüm istiyorlar, çözüm mutlaka sağlanacaktır. Suriye'nin toprak bütünlüğü korunacak, tüm vatandaşları Arap'ı, Kürt'ü Şii'si, Sunni'si ülkenin kaderine sahip çıkacak. Mezhep esasına dayalı bir yönetim dayatılmayacak. Bunlar olduktan sonra çözüm olmaması için bir neden yok. Bunun için Türkiye gereken çalışmaları diğer paydaları ile yapıyor ve yapmaya devam edecek. Önümüzdeki aylarda kayda değer bir gelişmeyi yaşayacağız" dedi.

"ADIM BİLE ALEVİ KARDEŞLERİMİZ TARAFINDAN KONULAN BİR ADDIR"

Başbakan Yıldırım, "Bugün Nevşehir'de Hacıbektaş'ta anma toplantıları var. Buradan Alevi kardeşlerimize selamlarımızı gönderiyoruz. Ben Alevilerin ve Sünnilerin bir arada dostça yaşadığı bir ilden geliyorum. Adım bile alevi kardeşlerimiz tarafından konulan bir addır. Bizi mezhep farklılıklarıyla ideolojik farklılıklarla bölgesele farklılıklarla birbirimize düşürmeye çalışanlar geçmişte olduğu gibi bundan sonra da başarılı olamayacaklardır. Nevşehir'de o etkinliklerde Kültür ve Turizm Bakanımız hükümetimizi temsilen katılacak ve gereken mesajları verecek. Sivas'ta, Başbağlar'da, Çorum'da, Maraş'ta birbirimize düşmemiz için harekete geçtiler ama başarılı olamadılar, bundan sonra da olamayacaklar" diye konuştu.

GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ'I TEBRİK ETTİ

Binali Yıldırım konuşmasının sonunda Galatasaray'ı Süper Kupa'yı aldığı için, Beşiktaş'ı da iyi oynadığı için tebrik etti. Yıldırım, Rio Olimpiyat Oyunlarında çeyrek finale yükselen Kadın Basketbol Milli Takımına başarılar diledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!