Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli: Kazanın nedeni tamamen olumsuz hava şartları

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli: Kazanın nedeni tamamen olumsuz hava şartları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2016 00:14

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli: Kazanın nedeni tamamen olumsuz hava şartları

Haberin Devamı

GİRESUN, (DHA) - BAŞBAKAN Yardımcısı Nurettin Canikli, helikopterin düşme nedeninin tamamen hava koşullarından kaynaklandığını belirterek, "Hiçbir şekilde dışarıdan müdahale veya ona benzer saldırı nedeniyle düşme gibi bir hadise söz konusu değildir" diye konuştu.
Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'ndeki yaralıları ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 7 kişinin hayatını kaybettiği 8 kişinin ise yaralandığı kazada, helikopterin düşme nedeninin tamamen hava koşullarından kaynaklandığını belirten Canikli, şunları söyledi:
"Bugün saat 17.15 sıralarında 15 kişiyi taşıyan Skorsky helikopterimiz Tohumluk mevkiinde özellikle yoğun sis ve kötü hava koşulları nedeniyle ki; halen daha devam ediyor. 7 kişi hayatını kaybetmiş ve şehit olmuştur. 8 tane yaralımız var. Yaralılardan 5'i Giresun Devlet Hastanesi'nde tedavi görüyor. Bir yaralımız Alucra Devlet Hastanesi'nde, bir yaralımız ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tedavi görüyor. Diğerleri de buraya gelmek üzere. Jandarma Bölge Komutanımız ve ekibiyle birlikte bugün Alucra'da bazı karakollara ve jandarma birliklerine özellikle terörle mücadele konusunda özel olarak görevlendirilen birliklere bayram ziyaretine gittikten sonra dönerken bir kaza meydana geliyor. Kazanın nedeni tamamen olumsuz hava şartları. Hiçbir şekilde dışarıdan müdahale veya ona benzer saldırı nedeniyle düşme gibi bir hadise söz konusu değildir" diye konuştu.
'HİÇBİR PATLAMA SÖZ KONUSU DEĞİL'
Helikopter kazasında hiçbir patlamanın söz konusu olmadığını kaydeden Canikli, "Hem şehitlerimiz hem de yaralılarımız çarpmaya bağlı olarak meydana gelen başta ve göğüsteki travmalardır. Hiçbir patlama söz konusu değildir. Düşme esnasında ya da bir yangın durumu söz konusu değildir. Yaralılarımız ve şehitlerimizin hiçbir tanesinde yanık mevcut değildir. Çarpmaya ve travmaya bağlı olarak yaralanmış veya şehit olmuşlardır“ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!