Başbakan Yardımcısı Elvan: “Artık Birlikte Çalışmanın Zamanı Geldi”

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Yardımcısı Elvan: “Artık Birlikte Çalışmanın Zamanı Geldi”
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2015 10:27

BAŞBAKAN YARDIMCISI VE AK PARTİ MERSİN MİLLETVEKİLİ LÜTFİ ELVAN, MERSİN VALİSİ ÖZDEMİR ÇAKACAK İLE AK PARTİ, CHP VE HDP MİLLETVEKİLLERİNİ KABUL ETTİ.

Mersin’den 1 Kasım seçimlerinde AK Parti milletvekili seçilmesinin ardından Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen Lütfi Elvan, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ile AK Parti, CHP ve HDP Mersin milletvekilleri ile bir araya geldi.
Vali Özdemir Çakacak, AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, AK Parti Milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Ali Cumhur Taşkın, Hacı Özkan, CHP Milletvekilleri Fikri Sağlar, Hüseyin Çamak, Serdal Kuyucuoğlu, HDP Milletvekilli Dengir Mir Mehmet Fırat ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte Yatırım ve Reformlardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ı ziyaret etti.
Başbakanlık Merkez Bina’da gerçekleşen ziyarette konuşan Başbakan Yardımcısı Elvan, Mersin’i birleştiren ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Milletvekillerimiz, hangi partiden olursa olsunlar, büyük bir nezaket gösterdiler. Bizlerle birlikte oldular. Bundan sonraki süreçte de milletvekillerimizle bir araya geleceğiz, birlikte yemek yiyeceğiz, Mersinimizin sorunlarını tartışacağız” dedi.
“ARTIK BİRLİKTE ÇALIŞMANIN ZAMANI GELDİ”
Ortaya çıkan tablonun Mersin açısından özlenen bir tablo olduğunun altını çizen Elvan, Mersin’in tüm milletvekillerinin kentin sorunlarının konuşulması ve çözüm bulunması noktasında birlikte çaba göstermeye hazır olduğunu belirtti. Bir seçim süreci yaşandığını ve bu süreçte demokrasinin bir gereği olarak her partinin kendi propagandasını yaptığını anımsatan Elvan, bunların doğal ve demokrasi açısından önemli hususlar olduğunu dile getirerek, “Artık birlikte çalışmanın zamanını geldi. Mersinimizin çok sorunları var. Bu sorunlara hemen hemen her birimiz vakıfız. Bu sorunların üstesinden birlikte geleceğiz ve birlikte Mersinimizi daha iyi noktalara taşıyacağız” diye konuştu.
Sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine de teşekkür eden Elvan, STK’ların tavsiyeleri ve önerilerinin kendilerine yol göstereceğini ifade ederek, “Mersin’e ilişkin projeleri hayata geçirmeye çalışacağız. Mersinimizin altyapıya yönelik önemli sorunları var. Bunların giderilmesine yönelik bazı adımlar atıldı. Bunları takip ediyoruz ama önümüzdeki dönemde aksayan bir husus söz konusu olduğunda da bu aksaklıkları birlikte gidereceğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.
“ELVAN MERSİN İÇİN BİR ŞANS”
CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar da Elvan’ın Mersin için bir şans olduğunu vurgulayarak, “Bugün ortaya koyduğu düşüncelerle birlikte önümüzdeki 4 yılda Mersin’de sorunlarımızı aşacağımız şansını, müjdesini bize veriyor” ifadelerini kullandı.
Kabulde ortaya çıkan tablonun kendilerini çok sevindirdiğini kaydeden Sağlar, Mersin’in geleceği ile ilgili ortak projeleri ortaya koyarak ili çağdaş, dünyada marka olabilecek bir yer haline getirmeye hazır olduklarını vurguladı.
“ELVAN’IN MERSİN MİLLETVEKİLİ OLMASI KENT İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT”
HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat ise Türkiye’nin bulunduğu coğrafyanın 1915 yılından sonra yeniden bir alt üst olma dönemini yaşadığını söyledi. Ülke içinde ve dışında büyük sıkıntılar bulunduğunu ifade eden Fırat, Mersin’in de söz konusu gelişmelerden en çok etkilenen illerden olduğunu ifade etti. Fırat, içinde bulunulan süreçte Türkiye’de birlik ve beraberliğinin sağlanması gerektiğinin altını çizerek, "Etrafta yanan ateşin ülkemizi etkilememesi mümkün değil. Birlik ve beraberliğimizi sağladığımız takdirde Mersinimiz de bundan istifade edecek" diye konuştu.
Elvan’ın Mersin milletvekili olması ve icraat açısından çok önemli bir noktada bulunmasının kendileri için bir şans olduğuna dikkat çeken Fırat, "Sayın Bakanımızla beraber 11 milletvekilimiz de Mersin’in sorunlarını yakından tanıyan arkadaşlar. Eğer sorunu bilebilirsek, sorunun çözümünü de doğru yapabilme imkanına sahibiz" dedi.
Konuşmaların ardından Elvan, 3 ayda bir Mersin’de bir araya gelinmesi konusunda ilke kararı aldıklarını belirterek, bu buluşmalarda görüş ve projelerini açık bir şekilde paylaşacaklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!