Başbakan Binali Yıldırım, Yörük şölenine katıldı

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Binali Yıldırım, Yörük şölenine katıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2017 17:01

Başbakan Binali Yıldırım, Yörük şölenine katıldı

Haberin Devamı

Taylan YILDIRIM - Ergün TOS / SEYDİKEMER (Muğla), (DHA)- BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Muğla'nın Seydikemer İlçesi'nde düzenlenen Boğalar 19'uncu Yörük Türkmen Kültür Şöleni'nde yaptığı konuşmada, "Anadolu'nun yurt olmasında en büyük katkı sizin. Şimdi hep birlikte ecdattan kalan bu topraklara sahip çıkmanın mücadelesini veriyoruz. Kardeşlik ruhunu canlı bir şekilde korumanın gururunu birlikte yaşıyoruz" dedi. Yörüklerin 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan'a sahip çıktığını da vurgulayan Yıldırım, "Milletini adamını şehit etmeye gelenlere en güzel dersi sizler verdiniz. Türk demokrasisini zaferle sonuçlandırdınız. Darbecilere darbe vurdunuz" diye konuştu.
Başbakan Binali Yıldırım, Dalaman Havalimanı'nda Bodrum'da yaşanan depreme ilişkin bilgiler verdikten sonra helikopterle Seydikemer İlçesine geçti. Burada da Boğalar 19'uncu Yörük Türkmen Kültür Şöleni'ne katıldı. Şenlik alanının girişinde aracından indikten sonra vatandaşları selamlayıp sohbet eden Başbakan Binali Yıldırım'a eşi Semiha Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, milletvekilleri ile kamu yöneticileri eşlik etti.
Şenlikte Zeybek ve Makedonya Yörükleri Folklor ekipleri gösteri yaptı. Antalya Olgunlaştırma Enstitüsü'nde hazırlanan Teke Yaylası'nın 200 yıllık giysilerinin defilesi yapıldı.
"HAVA SICAK SİZLER DAHA SICAKSINIZ"
Başbakan Binali Yıldırım, şenlikte yaptığı konuşmasına, "Hava sıcak sizler daha da sıcaksınız, bu güzel yaylaların, rengi neşesi Anadolu'nun can damarı Yörük Türkmen kardeşlerim" sözleriyle başladı. Bodrum depremine de değinen Başbakan Binali Yıldırım, "Önceki gece yarısı saat 01.30 sıralarında deprem oldu. Şiddetli bir deprem oldu, 6.6 şiddetinde deprem oldu. Allaha şükür ki hiçbir can kaybı bizim topraklarımızda yok. Ancak İstanköy Adası'nda bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Bir İzmirli hemşerim. Ona Allahtan rahmet diliyorum. İsveçli vatandaşımıza rahmet diliyorum. Depremden hemen sonra valimizle görüştük. Tedbirler alındı, bütün bölge kısa sürede gözden geçirildi. Hiçbir can kaybı olmadı. Büyük bir yıkım olmadığı tespit edildi. Eğer milletin derdiyle dertlenmezseniz, deprem olur yerlerde sürüklenirsiniz, ama milletin adamı olursanız ne olursa olsun, hiçbiri şey olmaz. Kararlılıkla geleceğe yürümeye devam edersiniz" dedi.
"MİLLETİN ADAMINA SAHİP ÇIKTINIZ"
Yörüklerin 15 Temmuz'da Recep Tayyip Erdogan'a sahip çıktığını da vurgulayan Başbakan Binali Yıldırım şöyle devam etti:
"Milletini adamını şehit etmeye gelenlere en güzel dersi sizler verdiniz. Türk demokrasisini zaferle sonuçlandırdınız. Darbecilere darbe vurdunuz. Sizler bu yaylarının civanmert dost insanlarısınız. Olağanüstü zamanlarda olağanüstü görevleri, millet adına yüklenmiş yiğitlersiniz. Orta Asya'dan gelip geçtiğiniz yerlerin, Anadolu'nun yurt olmasında en büyük katkı sizin. Şimdi hep birlikte ecdattan kalan bu topraklara sahip çıkmanın mücadelesini veriyoruz. Kardeşlik ruhunu canlı bir şekilde korumanın gururun birlikte yaşıyoruz. Yeryüzünde fesat çıkartanlar, ayrılık tohumları ekenlere karşı kalp atışıyla aynı ufka bakarak bir araya geldik. Gidilen her yere kardeşlik tohumları ektik. Cephelerde hep beraber olduk. Birlikte çok acılar çektik. Musibetler gördük. Acılarımızı azalttık, sevinçlerimizi arttırdık. Şehitlerimiz, gazilerimiz oldu ama vatanımızı vermedik. 15 Temmuz'da kol kola mücadele ettik. Bayrağımız için hep beraberdik. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birliğimiz beraberliğimiz aşkımız sonsuza kadar devam etsin."
"ORTAK DEĞERLERİMİZİN ETRAFINDA TOPLANMALIYIZ"
Birlik ve beraberlik vurgusu da yapan Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye, bölgesinin Osmanlı çoğrafyasının en önemli ülkelerinden birisidir. Çok zor bir coğrafyada, barışın istikrarın adı olan Türkiye'de, bu coğrafyanın insanları, örnek bir insan vizyonunu ortaya koyuyor. Bize düşen birlik ve beraberlik ruhumuzu muhafaza ederek ülkemizi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin de ilerine taşımaktır. İçeride birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Birliği beraberliği güçlendirmenin, muhafaza etmenin yolu, ortak değerlerimiz etrafında kenetlenmek ve birlikte gelecek hedeflerimize kilitlenmektir. Bizim için bu ülkenin her bir ferdi aynıdır, başımızın tacıdır. Biz sadece İstanbul'u, İzmir'i, Ankara'yı değil Hakkari'den Edirne'ye Mersin'den Samsun'a Yozgat'tan Muğla'ya 81 vilayeti sevgiyle kucaklayıp 780 bin kilometrekare vatan toprağını aynı ruhla sahipleniyoruz" dedi.
"MAZLUMLARIN SESİ OLDUK"
Başbakan Binali Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Toroslar'daki Yörükler, Türkmenler ile Makedonya dağlarındaki Yörükler aynı gaye için çıktıkları yolda, farklı menzillerde konaklayarak bu güne gelmiş kardeşlerimizdir. Irak'ta, Suriye'de var olma mücadelesi veren Türkmenlerle aynı kaderi paylaşıyorlar. Bölgedeki bütün mazlumların, dost ve kardeşlerimizin dünyadaki sesi, nefesi olduk. Olmaya devam edeceğiz. Balkanlar'dan Moğolistan'a, Asya'dan Afrika'ya uzatmadığımız elimiz yok. Kardeşliğimizi oraya da taşımak için gayret gösteriyoruz. Bugün Türkiye demek, umut demek, barış demek, kardeşlik demek, birlikte yaşamak demektir. Beraberlik demektir. Bu millet 1071'den beni farklı coğrafyada da olsa barış ve adalet davasının peşinde, kimi zaman gök bayrağın kime zaman al bayrağın altında bin yıldır kesintisiz yürüdü, yürümeye devam edecektir."
"15 TEMMUZ'DA DESTAN YAZDINIZ"
Yörüklerin 15 Temmuz'daki FETÖ darbe girişiminde de destan yazdığını bir kez daha vurgulayan Başbakan Binali Yıldırım, "Milletimizin birliğine, dirliğine kardeşliğine kasteden 15 Temmuz alçak FETÖ darbe girişiminde de siz burada, bu bölgede destan yazdınız. Gözünü kan bürümüş hain FETÖ teröristlerinin cani planlarını boşa çıkardınız. Milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'a, onun hayatına kastetmek isteyen alçaklara geçit vermediniz. Bu topraklar bize bir şey söylüyor. Bin yıl geride kaldı bir bin yıl daha olsa on bin yıl da olsa bizim kardeşliğimiz bir olacak, beraber olacak, daim olacaktır. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet olarak ilelebet Türkiye Cumhuriyeti payidar olacaktır" dedi.
BAKAN KAYA: BABA OCAĞIMDAYIM
Şenlikte konuşan Muğla Valisi Esengül Civelek, bu tür şenliklerin birliği arttıracağını söyledi. Ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya konuştu. Bakan Kaya, "Bugün üzerimde kokusu olan baba ocağımda, sayın Başbakanımız ile eşlerini ağırlamaktan büyük onur duyuyorum. Buradan hemen 4 kilometre ileride Çaltılar Mahallesi'nin bir evladıyım. Bu milletin özbeöz parçası olan Yörükler, kutlu yolculuk için buraya akın etti. Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda yüreğini ortaya koyan Yörük Ali Efe'nin torunları 15 Temmuz'da da alanlardaydı, meydanlardaydı" dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, "Ben de Yörük evladı olarak geçmişimizle, atalarımızla gurur duyuyoruz. Geçmişinden utananın geleceği şaşırır. Geçmişinden utananın bu vatana vereceği bir şey yoktur. Türkiye gelişiyor ama geçmişimizi de yaşatıyoruz" diye konuştu.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi de, "Koyun, kuzu, keçimizi güderek bu günlere geldik. Allaha hamd ediyoruz. Bu dağlarda Yörük çocuğu olarak, çoban çocuğu olarak, bugün yüce rabbimize, bize bu ülkeyi dünyanın her yerinde temsil etme hakkını verdiği içini şükrediyoruz" dedi.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!