Başarılı akademisyenler ödüllendirildi

Güncelleme Tarihi:

Başarılı akademisyenler ödüllendirildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2016 17:26

GAZİANTEP (AA) - Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), bilimsel araştırmaları ve uluslararası yayınları ile bilim ve teknolojiye katkıda bulunan akademisyenlerini ödüllendirmek amacıyla "Akademik Ödül Töreni" düzenledi.
Üniversitenin konferans salonunda gerçekleştirilen törende konuşan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, 2015 yılında akademik başarıları ile üniversiteyi temsil eden akademisyenleri ve öğrencileri ödüllendireceklerini söyledi.
Türkiye'de üniversite sayısının 200'e ulaştığını kaydeden Yılmaz, "Bu kadar yoğun bir rekabetin yaşandığı yüksek öğretim ortamında pro-aktif bir yaklaşım göstermeyen üniversitelerin orta ve uzun vadede sürdürülebilirliğinin sağlaması mümkün değildir. HKÜ yenilikçi ve girişimci olmak zorundadır. Bunun göstergesi ise yayın, proje ve patent üretmekten geçer. Günümüzde bunlar da yeterli olmayıp, bütün bu faaliyetlerin ticarileşmesi oldukça önemlidir. Yani öğretim üyelerinin ve öğrencilerin şirketler kurması üniversitelerin bununla ilgili uygun eko sistemi oluşturması gerekmektedir" dedi.
Üniversiteler çeşitli indeksler tarafından tarandığını ve sıralandığını ifade eden Yılmaz, bilimsel yayınları ile üniversitenin ismini duyuran yaptıkları projelerle üniversite-sanayi işbirliğine katkı sunan akademik personele teşekkür etti.
HKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu ise bilime ve akademik çalışmalara katkı sağlayan akademisyenlerin azimli ve gayretli çalışmalarıyla üniversite olarak önce bölge ve Türkiye'de sonra da uluslararası alanda tanınmış üniversiteler arasında yer alma noktasında yoluna devam ettiğini belirtti.
Öğrencilerin her zaman uygulamalı hayatın içerisinde olmalarını desteklediklerini ifade eden Kalyoncu, şunları kaydetti:
"Şimdiden onların akademik çalışmalara da dahil olmaları temennimdir. Bu nedenle, bugün törenimizde bir ilk daha başlatarak, ilk kez akademik çalışmalara katkı sunan öğrencilerimizi de ödüllendiriyoruz. Tüm HKÜ ailesinin eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme çalışmalarında, bugüne kadar gösterdiği üstün çabaların devam edeceğine yürekten inanıyorum. Bundan sonra da ülkemizde ve uluslararası alanda üniversitemizin daha fazla inovasyon, patent, proje ve yayın başarılarıyla önde gelen bilim merkezi olmasını temenni ediyorum."
Geçen yıl en çok indeksli makale yazan 3 akademisyene plaket, 15 akademisyene sertifikaları, patent başvurusu yapan 12 akademisyene sertifika, proje başvuruları kabul edilen 7 akademisyene plaket takdimi ve proje başvurusu yapan 25 akademisyen ve öğrenciye sertifikaları takdim edildi.
Programda ayrıca, Kuluçka Merkezinde şirket kuran 9 öğrenciye ve 9 öğretim üyesine de akademik unvanlarının yükseltilmesinden dolayı sertifikaları verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!