Başakşehir pazarlarında vatandaşın sağlığı için gıda denetimi yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Başakşehir pazarlarında vatandaşın sağlığı için gıda denetimi yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2017 15:52

Başakşehir pazarlarında vatandaşın sağlığı için gıda denetimi yapıldı

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA)-BAŞAKŞEHİR Belediyesi, halkının sağlığı için pazarlarda gıda denetimlerine başladı. Yıl boyunca rutin olarak devam eden denetimlerde hijyenin önemine dikkat çekildi.

Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleşen denetimlerde pazar alanları gezilerek gıda denetimi yapılıyor. Ekipler, gıdaları ve kullanılan eşyaların vatandaşların sağlığını tehdit edecek unsurları kontrol ediyor. Şarküteri, gözleme, çiğköfte gibi vatandaşların pazar yaparken yemek yiyebileceği ve bozulmaya müsait ürünlerin tezgâhlarını kontrol ederek ölçümler yapıyor ve ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol ediyor.

“ALIŞVERİŞ YAPARKEN SAĞLIKLI KOŞULLARDA YEMEK YENİLEBİLİR”

Denetimler hakkında bilgi veren Veteriner Hekim Zafer Ataner Bozkurtlar,“Kapalı pazar alanlarımızda  hijyen kontrolü yapmaktayız. Pazarlarımızda vatandaşların birebir olarak aldıkları yemek ürünleri var. Vatandaşlarımız alışveriş yaparken bir yandan da karınlarını doyuruyorlar. Gözlemeciler, mısırcılar, çiğköfteciler var. Tabi bunların yanında alışverişe geldiklerinde peynirciler, kasaplar, yumurtacı, süt ürünleri satan tezgâhlar var. Bunların tamamının hijyen yönünden kontrollerini sağlıyoruz. Bu kapsamda süt ürünü satan yerlerde bunların dolaplarındaki ısılar, ürünleri saklama koşulları, son kullanma tarihleri, depolama koşulları gibi şartları kontrol ederek işlemimizi gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

Pazar alanında bulunan esnaflardan Aziz Gönül, “Denetimlerden çok memnunum. Çünkü diğer pazarlarda yeterli oranda olmayan hijyen, denetimler sayesinde bizim pazarda var. Bu pazarın daha da ileri derecede hijyenik bir ortamda satış yapabilecek bir pozisyona gelebilmesi için çalışıyorlar. Biz çalışmalardan çok memnunuz” ifadelerini kullandı.

Gıda denetimleri konusunda fikir beyanında bulunan vatandaşlar da hijyen uygulamasından memnun olduklarını dile getirdi.

(FOTOĞRAF)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!