Barut: CHP, kongre sürecinden güçlenerek çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Barut: CHP, kongre sürecinden güçlenerek çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2017 17:28

Barut: CHP, kongre sürecinden güçlenerek çıkacak

Haberin Devamı

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, 22 Mayıs 2017'de başlayan kongre sürecinin parti içi çekişmelerle değil, CHP'yi iktidara taşıyacak birlik ve beraberlikle anılacağına inandığını söyledi. 
İl Başkanı Ayhan Barut, yaptığı yazılı açıklamada 3 Mayıs 2017 tarihli MYK toplantısında alınan kararla kongre takviminin 22 Mayıs'ta başladığını anımsattı. Kongrelerin parti dinamizmini artıran süreçler olduğunun altını çizen Barut, parti içi çekişmelerin parti örgütlerinin enerjisini düşürdüğünü ve etkinliğini azalttığını kaydetti. Barut "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğindeki iktidar mücadelemizde kazandığımız ivmenin, iç çekişmelere kurban gitmeyeceğine gönülden inanıyorum" dedi. Parti içinde sağlanan 'birlik, beraberlik ve bütünlüğün' önümüzdeki kongre sürecinde ve sonrasında 'pekişeceğine' inandığını dile getiren Barut, şöyle devam etti: 
"İl örgütü olarak parti bünyesinde görev alan herkesin, kendi sorumluluk alanında CHP'ye yakışır, demokratik ilkelere uygun olarak görevini yerine getireceğine inanıyoruz. İlçe örgütlerimizle, kadın ve gençlik kollarımızla, belediye başkanlarımızla, milletvekillerimizle ve partililerimizle birlikte ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için hep birlikte Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidara taşıyacağız."
2019'DA TÜRKİYE'Yİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ
2019'da gerçekleştirilecek seçimlerin önemine işaret eden Barut, şu değerlendirmeyi yaptı: "16 Nisan referandumunda resmi sonuçlara göre yüzde 49.5, bize göre ise yüzde 50'den fazla oranda yurttaşımızın oluşturduğu 'hayır bloğu', mevcut iktidara önemli bir mesaj vermiştir. Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu'nun adalet yürüyüşü ve mitingi hayır bloğunu oluşturan bileşenlerin birlikteliğini perçinleyen bir unsur olmuştur. Bundan sonraki süreçte de hayır bloğunu koruyup daha da büyüterek, enerjisini Türkiye'nin ve çocuklarımızın geleceği için harcayacak, cefakar, vefakar partililerimiz ve yurttaşlarımızla birlikte 2019'da hem mutlu bir sonla tamamlayacağımız gibi, demokrasimiz, özgürlüklerimiz ve cumhuriyetimiz için yepyeni bir sürecin de başlangıcını yapacağız. 2019'da Türkiye'yi yeniden Cumhuriyetin kuruluşunda olduğu gibi yeniden çağdaşlık yolunda inşa etmeye başlayacağız. Bu süreci bozmaya kimsenin hakkı yoktur."

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!