Bartın’da Eğitim, İnovasyon Ve Test Merkezi Bim Kuruluyor

Güncelleme Tarihi:

Bartın’da Eğitim, İnovasyon Ve Test Merkezi Bim Kuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2015 17:58

BAKKA VE BARTIN TSO GİRİŞİMLERİ SONUCUNDA BARTIN'DA EĞİTİM İNOVASYON VE TES MERKEZİ BİM KURULUCAK

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2014 yılı Güdümlü Proje Desteği kapsamında Bartın Ticaret ve Sanayi Odası girişimleri sonucunda, Bartın Eğitim, İnovasyon ve Test Merkezi BİM kuruluyor.
Bartın TSO önderliğinde yürütülen projede, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesi hedefleniyor. 2014 yılında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Bartın yönetim kurulu üyeleri ortak kararı ile OSB de kurulacak ve OSB,TSO ve Üniversite ortaklığından oluşan bir yapı ile faaliyet gösterecek İnovasyon test merkezi kurulması kararlaştırıldı. Güdümlü Proje Desteği kapsamında bina ve makine ekipmandan oluşan ve tahmini bedeli 4 875.263.50 TL olarak belirlenmiş ve proje başarılı bulunarak kabul edildi.
Kamu, TSO ve Üniversite işbirliği ile gerçekleştirilecek hayat boyu öğrenme projeleri, Ar-Ge faaliyetleri, yenilik stratejisinin belirlenmesine yönelik bilimsel çalışmalar için uygulama alanı olarak kullanılması sağlanacak. Ayrıca BİM tarafından sunulan altyapı desteği ve hizmetlerle yeni kurulan bir işletmenin başlangıç maliyetlerini azaltmayı, gelişmekte olan bir işletmenin ise başarısız olma olasılığını en aza indirme hedefleniyor.
Bartın TSO Başkanı Cihat Çakır konuyla ilgili şöyle konuştu:”Test ve Ara Ürün Hazırlama Birimi, Ar-Ge ve İnovasyon Ofisleri, Kuluçka Merkezi Birimi, Teknoloji Transfer ve Bilginin Ticarileştirilmesi Birimi, Tasarım ve Prototip Birimi gibi birimlerin çıktıları doğrudan Ür-Ge, Ar-Ge ve İnovasyon altyapısı ile ilgili hizmetleri verecektir. Bu projedeki çalışmalara destek veren başta Bartın Valimiz Seyfettin Azizoğlu’na Bakka Yönetim Kurulu Üyeleri Belediye Başkanımız Cemal Akın’ a, İl Genel Meclis Başkanımız Kenan Dursun’a, Bartın Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan’a, Batı Karadeniz kalkınma Ajansı personeline teşekkür ederim.
Üniversite sanayii işbirliği oluşturmak, tüm üyelerimize yeni iş ve araştırma olanakları sağlamak, nitelikli ürün geliştirme konusunda ortak çalışmaları sonuçlandırmak amacı ile yapılan, Konya, Bursa gibi büyük sanayi şehirlerinde bulunan ve Batı Karadeniz bölgesinde ilk defa böyle bir büyük bir imkân sağlayacak olan Bartın Eğitim, İnovasyon ve Test Merkezinin ilimize ve tüm bölgemize hayırlı uğurlu olmasını dilerim.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!