Baronun çocuk odası onlara nefes aldıracak

Güncelleme Tarihi:

Baronun çocuk odası onlara nefes aldıracak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2018 11:09

Baronun çocuk odası onlara nefes aldıracak

Haberin Devamı

MUĞLA Barosu, cezaevinde annesinin yanında koğuşta kalan 0-6 yaş çocukların bir nebze nefes alabilmeleri için çocuk oyun odası hazırladı.

Muğla Barosu tarafından Muğla E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda cezaevinde annesinin yanında koğuşta kalmak mecburiyetinde bulunan 0-6 yaş aralığındaki çocuklar için hazırlanan çocuk oyun odası, düzenlenen törenle açıldı. Törende konuşan Muğla Barosu Başkanı Avukat Cumhur Uzun, "Cezaevinde kime sorsanız kader mahkumu olduğunu söyler. Aslında kısmen haksız da değildir. Yaşama dair bir anlık yanlışlar, kader denilen günde karşılamıştır onu. Ama o kaderine biraz kasıt ya da biraz taksir bulaştırmıştır. Oysa ne kastı, ne de taksiri olmadan cezaevinde olan bebekler, çocuklar da vardır. Asıl kader mahkumu onlardır. Ya annesinin karnında ya da kucağında gelmiştir o cezaevine. Orada yaşar, orada büyür. Yapmadığı, yaşamadığı anlar ve suçların cezasını çekmektedir artık o da. İşte bu gerçek kader mahkumlar için Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeydik. Onlar koğuş dışında da yaşayabilsinler, oyun oynayabilsinler, yaşıtlarıyla gülüp eğlenebilsinler istedik. Gülün, eğlenin, oynayın kader mahkumları. Her bir gülümsemeniz bizim mutluluğumuz, çocuk yaşam odasındaki neşeniz yaşam sevincimiz olacak" dedi.

Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz ise, "Tüm hükümlü ve tutuklularımıza, devletimizin bir emaneti gözüyle bakıyoruz. Olayı bu çerçevede değerlendiriyoruz. Baro Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Çocuklar bizim her şeyimiz zaten. Cezalının şahsi bir prensibi gereği çocukların ne suçu var diyoruz onlara bir güzellik. O muhabbeti sevgiyi o güzel ortamı kurabilirsek ne mutlu bize diyoruz. Katılımlarından dolayı bütün misafirlere teşekkür ediyoruz sağ olun var olun" diye konuştu.

Çocuk odasının açılış törenine Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumhur Çoban, Menteşe Belediye Başkanı CHP'li Bahattin Gümüş, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve çok sayıda bürokrat katıldı.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!