Barcelona'nın 500 milyon Euro'luk dev hücum hattı

Güncelleme Tarihi:

Barcelonanın 500 milyon Euroluk dev hücum hattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2014 15:29

Luis Suarez'i transfer eden Barcelona, yaklaşık 500 milyon Euro'luk hücum hattına sahip oldu. Bu rakam Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın hücum hattının toplamının 7 katından bile daha fazla...

Haberin Devamı

Messi ve Neymar ikilisiyle rakiplerine korku salan Barcelona, Uruguaylı golcü Luis Suarez'in transferiyle dünyanın en iyi hücum hattına sahip oldu. Ancak konsol oyunlarında olabilecek bir rüyayı gerçekleştiren Katalan ekibi, Suarez'in transferi için 81 milyon Euro ödedi. Liverpool'un bu transfer karşılığında istediği Alexis Sanchez'i de 42,5 milyon Euro karşılığında Arsenal'e satan Barcelona, imzayı 38,5 milyon Euro gibi bir rakama kapatmış oldu.

Neymar + Suarez + 50 milyon Euro = Messi

Dünyanın en çok kazanan futbolcusu unvanının sahibi olan Messi, 250 milyon Euro'luk bir bonservis bedeline sahip. Luis Suarez ve Neymar'a ödenen bonservis bedelleri bile Messi'nin değerine ulaşmaya yetmiyor. Barcelona Başkanı Sandro Rosell'in istifasına neden olan Neymar transferi de en çok konuşulan konuların başında geliyor. Neymar transferini 54 milyon Euro olarak açıklayan Katalan ekibinin ardından açılan soruşturmada rakamı düşük gösterdiği ortaya çıkmış, Brezilyalı futbolcu için 111,5 milyon Euro gibi bir rakamın ödendiği belirlenmişti. Bu ücret dünyanın en pahalı transferleri olarak gösterilen Cristiano Ronaldo ve Gareth Bale'i de gerisinde bırakmasına rağmen resmi olarak kayıtlara geçmedi.

Haberin Devamı

Son olarak Dünya Kupası'nda İtalyan futbolcu Chiellini'yi ısırarak tarihin en büyük cezalarından birine çarptırılan Luis Suarez'i renklerine katan Barcelona, 4 ay boyunca bu futbolcudan yararlanamayacak olmasına rağmen 5 yıllık sözleşme karşılığında 81 milyon Euro ödemeyi kabul etti. Neymar'dan sonra Luis Suarez'i de Nou Camp'a getiren Barcelona, Messi ile birlikte yeşil sahaların gördüğü en görkemli hücum hattına sahip oldu. Bu üç futbolcunun toplam değeri 500 milyon Euro'yu bulurken, Messi'nin değeri Neymar ve Suarez'in toplamını bile gölgede bıraktı.

Başları dertten kurtulmuyor

Dünyanın en iyi futbolcusu olarak gösterilen Lionel Messi'nin başı son yıllarda dertten kurtulmuyor. Vergi kaçırmak suçundan uzun süreden beri sıkıntılı zamanlar geçiren Arjantinli yıldız, maliye ile anlaşma yoluna giderek kendisine atfedilen suçtan kurtulma yolunu seçti. Tıpkı Messi gibi sıkıntılı zamanlar geçiren bir diğer isim de Neymar oldu. Transferinde usülsüzlük yapıldığı iddia edilen Neymar, tıpkı Messi gibi babası yüzünden zor zamanlardan geçti.

Haberin Devamı

Uruguaylı Luis Suarez'in vukuatları ise herkesin malumu. İngiltere'de önce Evra'ya ırkçı söylemde bulunduğu için ceza alan futbolcu ardından Chelseali yıldız Ivanovic'i ısırarak uzun süre gündemden düşmedi. Suarez'in son vukuatı ise Dünya Kupası'nda 4 ay futboldan men yemesine neden olan Chiellini'ye attığı ısırık oldu.

RAKAMLAR

Messi
Barcelona: 425 maç, 354 gol
Arjantin: 92 maç, 42 gol

Luis Suarez
Nacional, Groningen, Ajax, Liverpool: 323 maç, 204 gol
Uruguay: 79 maç, 41 gol

Neymar
Santos, Barcelona: 275 maç, 155 gol
Brezilya: 52 maç, 35 gol

İşte dünyanın en iyi hücum hatları

Real Madrid (229 milyon Euro): Cristiano Ronaldo (94 milyon Euro), Gareth Bale (100 milyon Euro), Karim Benzema (35 milyon Euro)

Haberin Devamı

Bayern Münih (170 milyon Euro): Frank Ribery (70 milyon Euro), Arjen Robben (50 milyon Euro), Thomas Müller (50 milyon Euro)

Manchester United (110 milyon Euro): Wayne Rooney (50 milyon Euro), Robin van Persie (40 milyon Euro), Danny Welbeck (20 milyon Euro)

Paris Saint-Germain (115 milyon Euro): Zlatan İbrahimovic (30 milyon Euro), Edinson Cavani (60 milyon Euro), Ezequiel Lavezzi (25 milyon Euro)

Juventus (60 milyon Euro): Carlos Tevez (25 milyon Euro), Giovinco (10 milyon Euro), Fernando Llorente (25 milyon Euro)

Türkiye

Galatasaray (30 milyon Euro): Burak Yılmaz (15 milyon Euro), Bruma (10 milyon Euro), Umut Bulut (5 milyon Euro)

Fenerbahçe (35 milyon Euro): Moussa Sow (15 milyon Euro), Emenike (15 milyon Euro), Webo (5 milyon Euro)

Haberin Devamı

Beşiktaş (14 milyon Euro): Demba Ba (6 milyon Euro), Mustafa Pektemek (5 milyon Euro), Cenk Tosun (3 milyon Euro)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!