Barcelona'da Ferrer kovuldu

Güncelleme Tarihi:

Barcelonada Ferrer kovuldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2001 00:00


Haberin Devamı

İspanya 1.Ligi'nde hayal kırıklığı yaşayan takımların başında gelen Barcelona'da, başarısız sonuçların faturası, teknik direktör Llorenc Serra Ferrer'e kesildi. Ligde son olarak Osasuna ya 3-1 yenilerek, şampiyonluk şansını yitiren Barcelona'nın yönetimi dün, Ferrer'in antrenörlik görevine son verdi. Takımı sezon sonuna kadar Carles Rexach'ın çalıştıracağı açıklandı.

Barcelona Kulübü Başkanı Joan Gaspart'ın göreve gelmesinden bu yana Katalan ekibi, kötü bir sezon geçiriyor. Katalanlar, Şampiyonlar Ligi'ne aynı grupta bulunduğu Beşiktaş'la birlikte daha ilk turda veda etti. Grubunda üçüncü olarak 3. turdan katıldığı UEFA Kupası yarı final karşılaşmasında da İngiltere'nin Liverpool takımına 1-0 yenilerek Avrupa'ya veda eden Barcelona, İspanya Ligi'nde de son olarak Osasuna'ya 3-1 kaybetti. Bunun üzerine kötü gidişin faturası Serra Ferrer'e kesildi.

Şampiyonluk umutları çok önce biten Barcelona, ligi şuan bulunduğu 5. sırada bitirmesi halinde gelecek yıl Şampiyonlar Ligi'ne katılamayacak.

Gaspart, Barcelona başkanı olarak bu durumun kariyerinde çok üzüntü verici olduğunu ifade ederek, bu karardaki bütün sorumluluğu üstlendiğini belirtti.

Joan Gaspart, Serra Ferrer ile yüz yüze görüştüğünü ve kararı kendisine söylediğini belirtti.

Katalan ekibinde sezon sonuna kadar takımın başında Carles Rexach bulunacak; Jose Ramon Alexanco kendisine yardımcı olacak. Rexach, 1996 yılında da Johan Cryuff ile Barcelona'nın yollarının ayrılması sonrasında takımın başına getirilmişti. (Hürriyetim)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!