Barcelona RVP’yi alamaz

Güncelleme Tarihi:

Barcelona RVP’yi alamaz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2015 01:15

Barcelona’nın Robin van Persie’yi transfer edeceği haberleri bomba etkisi yarattı. Ancak Barcelona’nın UEFA kriterleri nedeniyle sadece 10 milyon Euro harcama yapabilmesi ve İspanya’daki yüksek vergi, bu transferi pek de olanaklı kılmıyor.

Haberin Devamı

F.BAHÇE’de, yedek kaldığı için teknik direktör Vitor Pereira ile sorun yaşayan Robin van Persie’ye dünya devi Barcelona’nın talip olduğu haberleri gündeme bomba gibi düştü. Hollanda basını, İspanyol medyasındaki iddiaları bir adım ileri taşıyarak, Van Persie ile Barcelona yetkililerinin ilk görüşme yaptığını yazdı. Ülkenin en çok satan gazetelerinden Algemeen Dagblad, Barça’nın Hollandalı için çok kararlı olduğunu iddia etti. Gazete, Pereira ile yaşadığı problemin Van Persie’nin transferini kolaylaştırıcı bir etken olduğunu da öne sürdü. Ancak ekonomik nedenler, bu transferi pek olanaklı kılmıyor. İşte sebepleri:

1- BARÇA’NIN HARCAMA SINIRI VAR

UEFA’nın Finansal Fair Play Kriterleri nedeniyle Katalanların çok para harcama şansı yok. Çünkü gelir-gider dengesini tutturmak zorunda olan Barcelona ocak ayındaki ara transfer döneminde 10 milyon Euro’nun üzerinde bir harcama yapamayacak. Oysaki Robin van Persie’nin 1 yıllık maliyeti ise, Barcelona’nın yapabileceği harcamanın üstünde.

Haberin Devamı

2-İSPANYA’DA GELİR VERGİSİ YÜKSEK

FENERBAHÇE Kulübü, Robin van Persie’nin transferi sonrası borsaya gönderdiği açıklamada, 3 yıllık sözleşme yapılan Hollandalıya her sezon için 4.9 milyon Euro garanti para ve maç başı da 20 bin Euro ödeyeceğini bildirmişti.
İspanya’da futbolcular gelirlerinin yüzde 43’ünü vergi olarak ödüyor. Türkiye’de ise, bu oran sadece yüzde 15 ve genelde de kulüpler bu yükümlüğü futbolcu adına üstleniyorlar.

3-ORADA DA YEDEK KALACAK

FENERBAHÇE’de yedek kaldığı için teknik direktör Vitor Pereira ile sıkıntılar yaşayan ve bunu açıkça ortaya koymaktan çekinmeyen Van Persie, her şeye rağmen Barcelona’ya giderse orada da kulübede oturma ihtimali çok yüksek. Çünkü Suarez, Neymar ve Messi, gibi üç büyük star sakat olmadıkça Hollandalı kulübeden çıkamaz...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!