Barcelona'yı FIFA virüsü yaktı

Güncelleme Tarihi:

Barcelonayı FIFA virüsü yaktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2016 12:40

Valencia’ya önceki gün 2-1 mağlup olan Katalan devi, son 4 maçta 11 puan kaybederek yarıştaki kredisini tüketti, arada Şampiyonlar Ligi’nden elendi. Messi-Suarez-Neymar üçlüsündeki düşüş Barça’yı yıkan en önemli faktör oldu.

Haberin Devamı

Barcelona’nın 20 Mart’ta aldığı Villareal beraberliğinden sonra başlayan düşüş Real Madrid, Real Sociedad ve Valencia yenilgileriyle sürdü. 2003’ten beri ilk kez ligde üst üste üç maçtan mağlubiyetle ayrılan Barcelona’nın yaşadığı düşüş ligle de sınırlı kalmadı. 6 yıl sonra ilk kez Devler Ligi’nden çeyrek finalde elendi. Çok değil martta, “Ben abrakadabra diyorum, sihir başlıyor!” diyen Luis Enrique’nin takımı nasıl oldu da bir anda çöktü. FIFA’dan Messi’ye kadar işte Barça’nın çöküş nedenleri:

FİFA VİRÜSÜ VE PANAMA BELGELERİ
Messi, Neymar ve Suarez’in milli maçlar nedeniyle 12 saatin üzerinde yaptığı kıtalararası uçuşlar sonrası yeterince dinlenememesi başarısızlığın en önemli sebebi olarak gösteriliyor. Bir başka faktör ise Panama Belgeleri... Bu belgelerde adı geçen ve vergi kaçırmakla suçlanan Messi’nin o günden beri düşen performansı da dikkat çekiyor. Arjantli bu süreçte 1 gol atabildi.

Haberin Devamı

NEDENLER O KADAR ÇOK Kİ
-ENRIQUE’NIN yeterli rotasyonu yapmaması.
-Arda ve Vidal’ın uyum sürecini atlatamaması.
-Neymar’ın endişe verici şekilde düşen performansı.
-Oyuncuların sosyal medya düşkünlüğü.
-Rakip takımlarda oluşan Barcelona nefreti.

PANiK, DRAM, UÇURUM…
KATALAN medyası peş peşe alınan mağlubiyetler sonrası Barcelona’nın içinde bulunduğu durumu, “panik, dram, uçurum, reaksiyon ve adaletsizlik” olarak yorumladı. Dünyanın önde gelen gazeteleri de Barcelona’nın durumunu manşetlerine taşırken, birbirinden çarpıcı ifadeler kullandı.

-La Gazzetta: Bu kulübe ne oldu?
-L’Equipe: Barça, ligi canlandırıyor.
-Daily Mail: Çöküş devam ediyor.
-Ole: Bir ayda Barcelona’ya ne oldu?
-Marca: Barça’da panik!
-Sport: Ayağa kalk!
-Mundo Deportivo: Adil değil.

KALAN MAÇLAR

BARCELONA (76)
R.SOCİEDAD (D)
S.GİJON
R.BETİS (D)
ESPANYOL
GRANADA (D)

A.MADRiD (76)
A.BİLBAO (D)
MALAGA
R.VALLECANO
LEVANTE (D)
CELTA VİGO

R.MADRiD (75)
VİLLAREAL
R.VALLECANO (D)
R.SOCİEDAD (D)
Valencia
DEPORTİVO (D)

FİFA VİRÜSÜ: Dünya futboluna İspanyollar’ın armağan ettiği bir terim ve milli takımlardan sakat veya sorunlu dönen futbolcular için kullanılıyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!