"Barça'sız La Liga olmaz"

Güncelleme Tarihi:

Barçasız La Liga olmaz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2013 17:40

Del Bosque, Dünya Kupası öncesinde futbolcularından alçakgönüllü olmalarını istedi.

Haberin Devamı

İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Vicente Del Bosque, "bağımsızlık yanlısı bir referandum organize etmek isteyen Katalonya'nın, bir gün İspanya'dan ayrılması olasılığı"na karşı “Barça'sız bir La Liga ve ya Katalan futbolcuların olmadığı bir Milli Takım hayal etmek beni çok zorlayacak” dedi.

İspanya resmi radyosu RNE'de bir programa katılan Del Bosque, Katalonya'daki ayrılıkçı girişimlerin futbola yansıyacak olası etkileriyle ilgili bir soruya, “Milli takımdaki birliktelik, maksimum samimiyette. Milli formayı savunmakta, herkes aynı duyguya sahip” cevabını verdi. Brezilya'nın evsahipliği yapacağı 2014 Dünya Kupası'nın favori takımıyla ilgili bir soru üzerine de İspanyol teknik direktör, 2 Avrupa ve bir dünya şampiyonluğu bulunan İspanya'yı "herkesin dünya şampiyonu gördüğünü" belirttti.

Dünya Kupası'nı kazanmamalarının da kendileri için normal olacağını, bu düşünceyle orada olacaklarını ifade eden Del Bosque, rakiplerini küçümsememeleri gerektiğini dile getirdi. İspanyol çalıştırıcı, "Alçakgönüllülük, Dünya Kupası'nda mücadele etmek için gereklidir. Çok daha ağırbaşlı olmalı ve kazanmanın kolay olmadığını görmeliyiz. Kupayı kazanma seçeneğine sahip çok fazla milli takım var” ifadelerini kullandı.

63 yaşındaki Del Bosque, İspanya Futbol Federasyonu ile 2016 yılına kadar yenilediği sözleşmesini, bir daha uzatma niyetinde olmadığını ve 65 yaşında emekli olma düşüncesinin devam ettiğini de belirtti. “Kendimi rahatsızlık veren kişi olarak hissedersem giderim” diyen Del Bosque, olası bir kötü sonuçta milli takımı daha erken bırakabileceğini ima etti.

Tecrübeli İspanyol teknik adam ayrıca, “Bireysel olarak çok kaliteli futbolcular olan Ronaldo ve Messi'nin La Liga'daki varlıkları, futbolumuzun üst düzeyde olmasına yardımcı oluyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!