Barça, Luis Enrique'nin sözleşmesini uzattı

Güncelleme Tarihi:

Barça, Luis Enriquenin sözleşmesini uzattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2015 20:38

İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona, teknik direktör Luis Enrique'nin sözleşmesini 2 yıl daha uzattı.

Haberin Devamı

Barcelona Başkanı Josep Maria Bartomeu, düzenlediği basın toplantısında, teknik direktör Luis Enrique'nin sözleşmesinin 2017'nin haziran ayına kadar uzatıldığını açıkladı.

Bercelona'da düzenlenecek olağanüstü başkanlık seçimi için yönetimiyle istifasını da sunan Bartomeu, ligi, İspanya Kral Kupası'nı UEFA Şampiyonlar Ligi'nin kazanarak 3 kupayla kapattıkları sezonu "mükemmel" diye niteleyerek, "Tarihe büyük kapıdan girdik. 3 kupayı birden iki kez kazanan tek kulübüz. Bu son aylarda yaşananlar, hem iyi hem de kötü anlamda benim tüm beklentilerimi aştı" dedi.

Göreve geldiği 1,5 sezon boyunca maksimum şeffaflık ve onurlu bir yönetim için çalıştığını anlatan Bartomeu, "Tito Vilanova'nın ölümü, FIFA'nın transferle ilgili verdiği orantısız ceza ve Neymar olayı gibi çok kötü anlar yaşadık ama her zaman kulübü en iyi şekilde savundum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

600 MİLYON EURO'LUK REKOR GELİR BEKLENİYOR


Barcelona'nın ekonomik durumunun da analizini yapan Bartomeu, "Bu yılki gelirimiz için öngörümüz 600 milyon Euro ve bu kulüp tarihinin en yüksek rakamı. Son 5 yılda net karımız 130 milyon avro oldu. Herhangi bir demirbaşımızı satmadan ve kombine bilet fiyatını artırmadan dünyanın en güçlü 15 kulübünden biriyiz" şeklinde görüşünü belirtti.

Bartomeu, futbol haricindeki diğer branşlarda da önemli başarılar yakaladıklarını belirterek, "Tarihi bir dönemden geçiyoruz. Kulüp olarak son 5 yılda toplam 51 kupa kazandık ve bazı branşlarda bu sezon sonunda başka kupa beklentilerimiz de var" açıklamasında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!