'Barça, kariyerimin doruk noktası'

Güncelleme Tarihi:

Barça, kariyerimin doruk noktası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2015 15:00

Arda Turan, FC Barcelona’nın resmi sitesine verdiği röportajda, Katalan ekibine transfer olmasının kariyerinin doruk noktası olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

FC Barcelona’da forma için savaşmaya ve yeni bir meydan okumaya hazır olduğunu belirten Arda, takım arkadaşlarının adaptasyon için kendisine yardımcı olacaklarından emin olduğunu vurguladı. Luis Enrique’nin sistemine adapte olmak için var gücüyle savaşacağını ifade eden Arda, “benim felsefemde vazgeçmek asla yok. Sonuna kadar savaşacağım. Hem sisteme alışmak hem kendimi sürekli geliştirmek için elimden geleni yapacağım” dedi.

FC Barcelona Kulübü adına Övgü Doğan’a konuşan Arda Turan, “FC Barcelona'nin saha içi ve saha dışındaki değerleri, duruşu, onu hepsinden farklı kılıyor. Ben de bu değerler doğrultusunda elimden gelenin fazlasını yapmaya hazırım. FC Barcelona ve Enrique’nin oyun sistemi benim hep sevdiğim, oynamaya çalıştığım asla pes etmeden, mücadeleyi son dakikaya kadar taşıyan sistem. Bu sisteme kolaylıkla adapte olabileceğime eminim. Bu sistemle birlikte takım oyununun bir parçası olmak önceliğim ancak şunu da açıkça söyleyebilirim bu sistem ve takım arkadaşlarımla önceki rakamlarımı (gol /asist) aşacağıma inanıyorum” ifadelerini kullandı.

MESSI HİKAYELERİN EN İYİSİ

Arjantin Messi hakkında övgü dolu sözler sarf eden Arda, “Messi gelmiş geçmiş tarihin en iyi oyuncusu bunu daha önceki pek çok röportajımda zaten söylemiştim, onunla ayn formayı giymek benim için onurdur” dedi.

İDOLÜM MARADONA'YDI

Küçük yaşlardan itibaren kendisine örnek aldığı isimleri de açıklayan Arda, “Maradona benim idolümdü. Ancak mevcut oyuncular içinde Iniesta benim için her zaman ilk sırada” ifadelerini kullanırken, Barcelona’nın gol yüküne katkıda bulunabilecek misin yönündeki bir soruya ise, “Barcelona’daki oyuncular ve sistemle gol sayımı daha da arttıracağımdan eminim. Önemli olan takımın sistemine entegre olmam ve Luis Enrique” şeklinde konuştu.

Barça, kariyerimin doruk noktası


BU FORMA BANA ŞANS GETİRECEK


FC Barcelona’nın yeni yatay çizgili formasını değerlendiren Arda Turan, “Bu formanın takım, taraftarlar ve Barcelona’yı dünya çapında destekleyenler için önemli olduğunun farkındayım. Ve o formanın arkasında ismimin yazılacak olmasından büyük gurur duyuyorum. Yeni tasarımın bana şans getireceğinden eminim” dedi.

BARCELONA'YI SEVİYORUM

Yaşayacağı Barcelona şehrini hakkındaki izlenimlerini anlatan yıldız oyuncu, “Barcelona’yı seviyorum. İstanbul’da doğdum ve denize yakındım. Şimdi yeniden denize yakın bir yerde yaşayacağım ve her sabah aynı duygularla uyanmak için bir şansım olacak” diye konuştu. Arda maçlardan sonra konuştuğu futbolculardan birinin Ivan Rakitic olduğunu da sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!