Balili İsrail'de evlendi

Güncelleme Tarihi:

Balili İsrailde evlendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2009 09:43

Sivasspor'un ve Türkiye'nin tek İsrailli futbolcusu Pini Felix Balili, Hila Elkobi ile Tel Aviv'de görkemli bir törenle dünyaevine girdi.

Haberin Devamı

Balili'nin İsrail'deki düğününden fotoğraflar

Tel Aviv'de Ben Guryon Havalimanı yakınlarındaki bir düğün salonunda yapılan törende, Balili çiftinin mutluluğuna yaklaşık 1000 davetli eşlik etti.

Balili çifti, nikahın kıyılmasının ardından kendilerini yalnız bırakmayan Türk dostlarına, “Çok mutluyuz” dediler.

Balili'nin nikah töreni için dün gece Tel Aviv'e gelen Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz başta olmak üzere kulüp yöneticileri, Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Balili çiftinin anne ve babası, yakın akrabaları ile Balili'nin ilk evliliğinden olan 6 yaşındaki oğlu Ron hazır bulundu. Hahamlarca kıyılan nikah ve evlilik akdinin çiftlere verilmesinden sonra Balili, Musevi dinini kurallarına göre evliliğin bereketi için bir cam bardağı ayağıyla kırdı.

Haberin Devamı

Balili'nin yakın arkadaşı Sivassporlu futbolcu Faruk Bayer, sabahtan bu yana düğün için hep birlikte hazırlık yaptıklarını, gelin arabasını birlikte hazırladıklarını, birlikte Tel Aviv sokaklarında fotoğraflar çektirdiklerini söyledi. Düğün salonuna geldiklerinde Balili'nini törende giyeceği ayakkabılarını yitirdiklerini ve endişeye kapıldıklarını dile getiren Bayer, daha sonra ayakkabıların gelin odasından çıktığını kaydetti. Bayer, “Balili, benim günlük değil, ömür boyu arkadaşım. Eşi de öyle. İkisinin de altın gibi kalbi var. Biz bir çift kazandık” dedi.

Sivas Valisi Veysel Dalmaz da, “Balili bizim çok sevdiğimiz bir oyuncumuz. Dile kolay 5 yıldır bizimle Sivas'ta. Adetlerimizi de iyice öğrendi. Ben de kızım ve oğlumla buraya geldim. Bu mutlu günlerinde onların yanında olmak bizim içinde bir onur ve mutluluk oldu. Balili'yi çok seviyoruz” diye konuştu.

Dalmaz, “Balili'nin aynı Sivas'ta olduğu gibi İsrail'de de çok sevildiğini, çok yakını ve sevdikleri olduğunu gördük. Bu da ayrı bir güzellik oldu” dedi.

Balili çifti de nikah töreninden sonra konuklarıyla biraraya geldi. Hepsine memnun olup olmadıklarını soran çift, hepsinden de çok mutlu ve memnun oldukları yanıtını aldı. Balili, “Siz yanımdasınız. Oğlum, ailem ve sevdiğim yanımda. Ben de çok mutluyum” diye konuştu. Davetliler daha sonra orkestranın çaldığı Türkçe ve İbranice şarkılar eşliğinde geç saatlere dek eğlendi.

Haberin Devamı

BALİLİ; ATAKAN, HİLA; HİLAL OLACAK

Bu arada yeni evli çiftin yakın zamanda Türk vatandaşlığına geçip 'Atakan' ve 'Hilal' isimlerini almaları bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!