Balıkesirspor olağanüstü kongre kararı aldı

Güncelleme Tarihi:

Balıkesirspor olağanüstü kongre kararı aldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2017 12:30

Balıkesirspor olağanüstü kongre kararı aldı

Haberin Devamı

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)- TFF 1'inci Lig takımlarından Balıkesirspor'da ekonomik darboğazı aşamayan yönetim, olağanüstü kongre kararı aldı.
Düzenlediği basın toplantısında genel kurul tarihini önümüzdeki günlerde belirleyeceklerini dile getiren Başkan Feyyaz Çiftçi, aday olmayacağını belirterek, "Resmi prosedürler nedeniyle kongreyi ancak bayram sonrasında yapabileceğiz. Ancak yönetime talip olan varsa, beklemelerine gerek yok. Buradan çağrıda bulunuyorum. Aday olacaklar varsa gelsinler, oturalım, konuşalım. Görevi fiili olarak devredebiliriz. Şehrin ileri gelenlerini, şehri yönetenleri de bir adım atmaya çağırıyoruz" diye konuştu.
Son 15 günde yönetime algı operasyonu yapıldığını kaydeden Başkan Çiftçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'la aralarında bir soğukluk oluştuğunu vurgulayarak şöyle konuştu:
"Ben her zeminde belediye desteği olmadan işlerin yüremeyeceğini söyledim. 15-20 gündür görüyorumki, burada olduğumuz sürece bize destek verilmeyecek. Bugüne dek yapılanları inkar etmedim, fazlasıyla da teşekkür ettim. Ancak kenti yönetenleri Balıkesirspor'dan soğutmaya çalışanlar başarılı oldu. İki sezonda küme düşmediysek bu gelen yardımlar sayesinde olmuştur. Belediyeye, işadamlarına, yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum."
Medyada 45-50 milyon lira borçtan bahsedildiğini belirten Başkan Çiftçi, mali tabloyla ilgili şunları söyledi:
"Biz kulübü 27 milyon lira borçla devraldık. İki transfer dönemi geçirdik, iki takım kurduk ve borcumuz hala 30 milyon TL'nin altında. Dövizdeki artışı dikkate alırsak, borç reel anlamda azalmıştır. Gelirlerimizde temlik yok. Şanlıurfaspor'un geçmiş dönemde kapattığı borç 36 milyon lira. Elazığ Belediye Başkanı Elazığspor'a 60 milyon lira girdi sağlandığını açıkladı.
Biz devre arasında 1.3 milyon lirayı ödeyemedik. Bu şehrin ayıbıdır. 3 milyon lira bulursak mevcut kadroyu koruyabiliriz. Bu parayı bulamıyorsak 1.Lig'i hak ediyor muyuz diye düşünmemiz gerekir."
Başkan Çiftçi, kulislerde başkan adaylığı için ismi geçen Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Sagay'ın "Kulübün kasasına kilit vurun" dediğini, bu ifadenin de Büyükşehir Belediye Başkan Uğur'a ait olduğunu söylediğini öne sürdü.
Basın toplantısına katılan Yönetici Umut Kırtıl, son görüşmede mevcut kadronun dağılmaması için gereken 3 milyon liranın sağlanması konusunda belediyeden destek istediklerini, Yasin Sagay'ın ise kendilerine, "Yapılacak bir şey yok. Size hayırlı işler" dediğini aktardı. Futbol Şube Sorumlusu ve Asbaşkan Harun Atabay ise belediyedeki gergin ortam nedeniyle bu sözlerin ayrıntısını sorgulayamadıklarını söyledi.   

FOTOĞRAFLI


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!